Sybase NNTP forums - End Of Life (EOL)

The NNTP forums from Sybase - forums.sybase.com - are now closed.

All new questions should be directed to the appropriate forum at the SAP Community Network (SCN).

Individual products have links to the respective forums on SCN, or you can go to SCN and search for your product in the search box (upper right corner) to find your specific developer center.

Sybase 7.0 & IIS 5.0

3 posts in Internet Last posting was on 2000-11-05 23:03:14.0Z
Anonymous Posted on 2000-11-03 19:15:54.0Z
From: Anonymous@sybase.com
Date: Fri, 3 Nov 2000 14:15:54 -0500
Newsgroups: sybase.public.sqlserver.internet
Subject: Sybase 7.0 & IIS 5.0
Message-ID: <1BF62819509A7D7A0069D39B8525698C.0069D3A88525698C@webforums>
Lines: 22
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="us-ascii"
Content-Transfer-Encoding: 7bit
Path: forums-1-dub!forums-master.sybase.com!forums.sybase.com!webforums.sybase.com!news
Xref: forums-1-dub sybase.public.sqlserver.internet:285
Article PK: 1067342

I need help, I am trying to make a connection using a DSN to my sybase
database within Visual Interdev or FrontPage 2000. I currently have
a DSN configured and can access this through Crystal reports with
no problem. My problem comes in when I enter:

Set oConn = Server.CreateObject("ADODB.Connection")
oConn.Open "testdsn"

testdsn being the DSN name. When I execute the asp page I get the
following error.

Error Type:
Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers (0x80004005)
[Microsoft][ODBC Driver Manager] Data source name not found and no
default driver specified.

Has anyone encountered this error before? Both the IIS and Sybase
are on the same machine.

Please help!

Sandy - bacz@coj.net


Anthony Mandic <amandic Posted on 2000-11-04 06:36:32.0Z
Date: Sat, 04 Nov 2000 17:36:32 +1100
From: Anthony Mandic <amandic@*t.com.au>
Organization: Mandic Consulting Pty. Ltd.
X-Mailer: Mozilla 4.61 [en] (WinNT; I)
X-Accept-Language: en
MIME-Version: 1.0
Subject: Re: Sybase 7.0 & IIS 5.0
References: <1BF62819509A7D7A0069D39B8525698C.0069D3A88525698C@webforums>
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Transfer-Encoding: 7bit
Message-ID: <nbMdrviRAHA.202@forums.sybase.com>
Newsgroups: sybase.public.sqlserver.internet
Lines: 26
NNTP-Posting-Host: pix208a.magna.com.au 203.111.111.208
Path: forums-1-dub!forums-master.sybase.com!forums.sybase.com
Xref: forums-1-dub sybase.public.sqlserver.internet:284
Article PK: 1067341


Anonymous@sybase.com wrote:
>
> I need help, I am trying to make a connection using a DSN to my sybase
> database within Visual Interdev or FrontPage 2000. I currently have
> a DSN configured and can access this through Crystal reports with
> no problem. My problem comes in when I enter:
>
> Set oConn = Server.CreateObject("ADODB.Connection")
> oConn.Open "testdsn"
>
> testdsn being the DSN name. When I execute the asp page I get the
> following error.
>
> Error Type:
> Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers (0x80004005)
> [Microsoft][ODBC Driver Manager] Data source name not found and no
> default driver specified.

I don't really know anything about the products you mention,
but the "no default driver specified" seems to be the clue.
You need to use a driver under ODBC in order to access Sybase.
In this case it would be Sybase's Open Client. This is installed
with the server and is probably configured. You would just need
to set up ODBC to use it to access Sybase.

-am


Anonymous Posted on 2000-11-05 23:03:14.0Z
From: Anonymous@sybase.com
Date: Sun, 5 Nov 2000 18:03:14 -0500
Newsgroups: sybase.public.sqlserver.internet
Subject: Re: Sybase 7.0 & IIS 5.0
Message-ID: <836439E47B03DEEE007EA3808525698E.002967C68525698D@webforums>
References: <1BF62819509A7D7A0069D39B8525698C.0069D3A88525698C@webforums> <nbMdrviRAHA.202@forums.sybase.com>
Lines: 11
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="us-ascii"
Content-Transfer-Encoding: 7bit
Path: forums-1-dub!forums-master.sybase.com!forums.sybase.com!webforums.sybase.com!news
Xref: forums-1-dub sybase.public.sqlserver.internet:281
Article PK: 854726

I created an ODBC connection under system dsn. Under the Database tab I
entered the service name and the database. When I selected the test
connection it was successful. I have even put in the start line:
"C:\Program Files\Sybase\SQL Anywhere 7\win32\dbsrv7.exe". I was not sure
if this was what was needed or not. I have left this off and added the
full path name to the database (even though I don't think this is
necessary) and it still will not work. Any other suggestions?

Thanks

Sandy