Sybase NNTP forums - End Of Life (EOL)

The NNTP forums from Sybase - forums.sybase.com - are now closed.

All new questions should be directed to the appropriate forum at the SAP Community Network (SCN).

Individual products have links to the respective forums on SCN, or you can go to SCN and search for your product in the search box (upper right corner) to find your specific developer center.

URGENT!! about double byte

3 posts in General Discussion (old) Last posting was on 2000-03-01 20:53:52.0Z
michael Posted on 2000-03-01 06:31:12.0Z
Newsgroups: sybase.public.easerver
From: "michael" <michael@khmail.fast.com.tw>
Subject: URGENT!! about double byte
Date: Wed, 1 Mar 2000 14:31:12 +0800
Lines: 14
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 4.72.3612.1700
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V4.72.3612.1700
NNTP-Posting-Host: 203.73.26.1
Message-ID: <347_i2jYJg0g$GA.74@forums.sybase.com>
Path: forums-1-dub!forums-1-dub!forums-master.sybase.com!forums.sybase.com
Xref: forums-1-dub sybase.public.easerver:27448
Article PK: 154539

hi!
I create a very simple component deployed in jaguar cts 3.0, just return a
string.
when the string include all english characters, it work correctly!
but when I return only "one" chinese words, it return "null"

I use eas 3.0.1
adaptive server enterpise 11.9 ,character set of sybase is iso_1
powerbuilder 7.0 build 7024
NT 4.0 SP5, IIS 4.0 option pack,

anybody has any idea? thanks a lot!!


Dave Wolf [Sybase] Posted on 2000-03-01 10:51:59.0Z
Newsgroups: sybase.public.easerver
From: "Dave Wolf [Sybase]" <dwolf@sybase.com>
Subject: Re: URGENT!! about double byte
Date: Wed, 1 Mar 2000 05:51:59 -0500
Lines: 25
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2919.6600
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2919.6600
NNTP-Posting-Host: PPPa62-ResaleDialinx80010-1R7207.saturn.bbn.com 4.54.158.91
Message-ID: <347_8RfZ0y2g$GA.202@forums.sybase.com>
References: <347_i2jYJg0g$GA.74@forums.sybase.com>
Path: forums-1-dub!forums-1-dub!forums-master.sybase.com!forums.sybase.com
Xref: forums-1-dub sybase.public.easerver:27438
Article PK: 158836

Have u tried changing EAS to use a chinese character set like utf-8 or
eucgb?

Dave Wolf
Internet Applications Division

"michael" <michael@khmail.fast.com.tw> wrote in message
news:i2jYJg0g$GA.74@forums.sybase.com...
> hi!
> I create a very simple component deployed in jaguar cts 3.0, just return
a
> string.
> when the string include all english characters, it work correctly!
> but when I return only "one" chinese words, it return "null"
>
> I use eas 3.0.1
> adaptive server enterpise 11.9 ,character set of sybase is iso_1
> powerbuilder 7.0 build 7024
> NT 4.0 SP5, IIS 4.0 option pack,
>
> anybody has any idea? thanks a lot!!
>
>


Evan Ireland Posted on 2000-03-01 20:53:52.0Z
Newsgroups: sybase.public.easerver
Date: Thu, 02 Mar 2000 09:53:52 +1300
From: Evan Ireland <eireland@sybase.com>
Organization: Sybase, Inc.
X-Mailer: Mozilla 4.7 [en] (WinNT; U)
X-Accept-Language: en
MIME-Version: 1.0
To: "Dave Wolf [Sybase]" <dwolf@sybase.com>
Subject: Re: URGENT!! about double byte
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Transfer-Encoding: 7bit
Lines: 30
NNTP-Posting-Host: vpn-eme-087.sybase.com 130.214.8.87
Message-ID: <347_38BD8360.3824B5E5@sybase.com>
References: <347_i2jYJg0g$GA.74@forums.sybase.com> <347_8RfZ0y2g$GA.202@forums.sybase.com>
Path: forums-1-dub!forums-1-dub!forums-master.sybase.com!forums.sybase.com
Xref: forums-1-dub sybase.public.easerver:27394
Article PK: 158798

The problem is with PB. There is development for non-iso char sets
in progress, we just need to check with the folks in Singapore on
the status for chinese character sets.

"Dave Wolf [Sybase]" wrote:
>
> Have u tried changing EAS to use a chinese character set like utf-8 or
> eucgb?
>
> Dave Wolf
> Internet Applications Division
>
> "michael" <michael@khmail.fast.com.tw> wrote in message
> news:i2jYJg0g$GA.74@forums.sybase.com...
> > hi!
> > I create a very simple component deployed in jaguar cts 3.0, just return
> a
> > string.
> > when the string include all english characters, it work correctly!
> > but when I return only "one" chinese words, it return "null"
> >
> > I use eas 3.0.1
> > adaptive server enterpise 11.9 ,character set of sybase is iso_1
> > powerbuilder 7.0 build 7024
> > NT 4.0 SP5, IIS 4.0 option pack,
> >
> > anybody has any idea? thanks a lot!!
> >
> >

--
________________________________________________________________________________

Evan Ireland Sybase EA Server Engineering eireland@sybase.com
Wellington - New Zealand +64 4 934-5856