Sybase NNTP forums - End Of Life (EOL)

The NNTP forums from Sybase - forums.sybase.com - are now closed.

All new questions should be directed to the appropriate forum at the SAP Community Network (SCN).

Individual products have links to the respective forums on SCN, or you can go to SCN and search for your product in the search box (upper right corner) to find your specific developer center.

Modified Event sometimes NOT triggered/called

2 posts in Objects Last posting was on 2002-07-18 09:41:44.0Z
NeedHelp Posted on 2002-07-18 07:15:05.0Z
Newsgroups: sybase.public.powerbuilder.objects
From: NeedHelp
Date: Thu, 18 Jul 2002 03:15:05 -0400
Subject: Modified Event sometimes NOT triggered/called
Lines: 8
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="us-ascii"
Content-Transfer-Encoding: 7bit
Message-ID: <364_62B4B56063C6328A0027D55285256BFA.0027D57F85256BFA@webforums>
Path: forums-1-dub!forums-1-dub!forums-master.sybase.com!forums.sybase.com!webforums.sybase.com!news
Xref: forums-1-dub sybase.public.powerbuilder.objects:1096
Article PK: 713666

Has anybody encountered a problem where the MODIFIED event for a user
object is not triggered by the software? Is this a known bug for
PowerBuilder 5.0.4?

Our application encountered a problem by which when the user object's value
changed, the MODIFIED event was not triggered as expected. The application
has been used since 1998, so it is definitely not a logic problem on the
code.

I would highly appreciate anybody's input regarding this. Thank you


Simon Caldwell [TeamSybase] Posted on 2002-07-18 09:41:44.0Z
Newsgroups: sybase.public.powerbuilder.objects
From: "Simon Caldwell [TeamSybase]" <simonDOTcaldwellATbigfootDOTcom>
Subject: Re: Modified Event sometimes NOT triggered/called
Date: Thu, 18 Jul 2002 10:41:44 +0100
Lines: 26
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
NNTP-Posting-Host: getreal.demon.co.uk 193.237.14.95
Message-ID: <364_dGUBsDkLCHA.195@forums.sybase.com>
References: <364_62B4B56063C6328A0027D55285256BFA.0027D57F85256BFA@webforums>
Path: forums-1-dub!forums-1-dub!forums-master.sybase.com!forums.sybase.com
Xref: forums-1-dub sybase.public.powerbuilder.objects:1095
Article PK: 713657

It only fires once - ie, change the value, do validation in Modified which
fails, so reset focus to the field - you can then change focus again and
modified won't fire.
This is by design (though I'm not sure why).
Simon

--
All views expressed in this message are my own and not necessarily those of
my employer

<NeedHelp> wrote in message
news:62B4B56063C6328A0027D55285256BFA.0027D57F85256BFA@webforums...
> Has anybody encountered a problem where the MODIFIED event for a user
> object is not triggered by the software? Is this a known bug for
> PowerBuilder 5.0.4?
>
> Our application encountered a problem by which when the user object's
value
> changed, the MODIFIED event was not triggered as expected. The application
> has been used since 1998, so it is definitely not a logic problem on the
> code.
>
> I would highly appreciate anybody's input regarding this. Thank you