Sybase NNTP forums - End Of Life (EOL)

The NNTP forums from Sybase - forums.sybase.com - are now closed.

All new questions should be directed to the appropriate forum at the SAP Community Network (SCN).

Individual products have links to the respective forums on SCN, or you can go to SCN and search for your product in the search box (upper right corner) to find your specific developer center.

Treevie Tooltip in PB8.0.1 Build 8004

7 posts in Objects Last posting was on 2002-11-15 11:54:58.0Z
chris_souto Posted on 2002-11-08 08:25:53.0Z
Newsgroups: sybase.public.powerbuilder.objects
From: chris_souto
Date: Fri, 8 Nov 2002 03:25:53 -0500
Subject: Treevie Tooltip in PB8.0.1 Build 8004
Lines: 15
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="us-ascii"
Content-Transfer-Encoding: 7bit
Message-ID: <364_E1B4619948A3C92D002E50A985256C6B.002E50F985256C6B@webforums>
Path: forums-1-dub!forums-1-dub!forums-master.sybase.com!forums.sybase.com!webforums.sybase.com!news
Xref: forums-1-dub sybase.public.powerbuilder.objects:789
Article PK: 713354

Hi,

I am currently migrating a PB 6.5 application to PB 8.0.1 for a client.
I am having a problem with the tooltips in the treeview control.
The tool tips always displays the same text, that is, the text which it
displays the very first time the tooltips opens.. After that, no matter
what item I highlight, the tooltips still displays the text which it did
the very first time.


PB is running on NT4 SP5.

Has any one else come across this?

TIA


Philip_Salgannik Posted on 2002-11-13 18:13:59.0Z
Newsgroups: sybase.public.powerbuilder.objects
From: Philip_Salgannik
Date: Wed, 13 Nov 2002 13:13:59 -0500
Subject: Re: Treevie Tooltip in PB8.0.1 Build 8004
Lines: 3
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="us-ascii"
Content-Transfer-Encoding: 7bit
Message-ID: <364_39D4694C9D6734EA0064285E85256C70.00319EDF85256C6B@webforums>
References: <364_E1B4619948A3C92D002E50A985256C6B.002E50F985256C6B@webforums>
Path: forums-1-dub!forums-1-dub!forums-master.sybase.com!forums.sybase.com!webforums.sybase.com!news
Xref: forums-1-dub sybase.public.powerbuilder.objects:787
Article PK: 713351

I am a bit confused - PB 6.5 does not support tooltips in treeview control
natively, so it would be interesting to know how MIGRATION affects their
behaviour...


"Tim Wallace" <reply Posted on 2002-11-13 21:44:24.0Z
Newsgroups: sybase.public.powerbuilder.objects
From: "Tim Wallace" <reply@this_group.com>
Subject: Re: Treevie Tooltip in PB8.0.1 Build 8004
Date: Wed, 13 Nov 2002 16:44:24 -0500
Lines: 12
Organization: Solar Flare Software, Inc.
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1106
NNTP-Posting-Host: mail.pit-magnus.com 206.139.208.13
Message-ID: <364_awI0NA2iCHA.199@forums.sybase.com>
References: <364_E1B4619948A3C92D002E50A985256C6B.002E50F985256C6B@webforums> <364_39D4694C9D6734EA0064285E85256C70.00319EDF85256C6B@webforums>
Path: forums-1-dub!forums-1-dub!forums-master.sybase.com!forums.sybase.com
Xref: forums-1-dub sybase.public.powerbuilder.objects:784
Article PK: 713352

I don't think the OP is implying treeview tooltips worked in 6.5. He is
just saying he's ported to 8, is noticing this problem and is wondering if
there is a fix.

Tim

<Philip_Salgannik> wrote in message
news:39D4694C9D6734EA0064285E85256C70.00319EDF85256C6B@webforums...
> I am a bit confused - PB 6.5 does not support tooltips in treeview control
> natively, so it would be interesting to know how MIGRATION affects their
> behaviour...


Philip_Salgannik Posted on 2002-11-14 00:14:51.0Z
Newsgroups: sybase.public.powerbuilder.objects
From: Philip_Salgannik
Date: Wed, 13 Nov 2002 19:14:51 -0500
Subject: Re: Treevie Tooltip in PB8.0.1 Build 8004
Lines: 6
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="us-ascii"
Content-Transfer-Encoding: 7bit
Message-ID: <364_FFF24198888F1D5F00015C4585256C71.007C53E785256C70@webforums>
References: <364_E1B4619948A3C92D002E50A985256C6B.002E50F985256C6B@webforums> <364_39D4694C9D6734EA0064285E85256C70.00319EDF85256C6B@webforums> <364_awI0NA2iCHA.199@forums.sybase.com>
Path: forums-1-dub!forums-1-dub!forums-master.sybase.com!forums.sybase.com!webforums.sybase.com!news
Xref: forums-1-dub sybase.public.powerbuilder.objects:781
Article PK: 713344

I don't have NT4 around on Win2K/XP they function fine.
So, either there is a problem with a version of common controls dll on the
machine,
or which is more likely, there is confusion in understanding how tooltips
work in a treeview - by default they display ONLY if the label of the
treeview item is clipped by the client area of the treeview control.


chris_souto Posted on 2002-11-15 09:02:46.0Z
Newsgroups: sybase.public.powerbuilder.objects
From: chris_souto
Date: Fri, 15 Nov 2002 04:02:46 -0500
Subject: Re: Treevie Tooltip in PB8.0.1 Build 8004
Lines: 14
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="us-ascii"
Content-Transfer-Encoding: 7bit
Message-ID: <364_2E03BD73338C65040031B15F85256C72.0006AEBE85256C71@webforums>
References: <364_E1B4619948A3C92D002E50A985256C6B.002E50F985256C6B@webforums> <364_39D4694C9D6734EA0064285E85256C70.00319EDF85256C6B@webforums> <364_awI0NA2iCHA.199@forums.sybase.com> <364_FFF24198888F1D5F00015C4585256C71.007C53E785256C70@webforums>
Path: forums-1-dub!forums-1-dub!forums-master.sybase.com!forums.sybase.com!webforums.sybase.com!news
Xref: forums-1-dub sybase.public.powerbuilder.objects:775
Article PK: 713339

You are correct tooltips is not supported in 6.5.
However after migration we now have a nice checkbow in the properties to
turn on tooltips (thanks to the underlying MS Treeview control).

When I hover over an item whose text is not entirely visible the tooltip
appears near the mouse pointer with the complete text of the item. If I
then hover over another item whose text is not entirely visible then again
the tooltip appears next to the mouse pointer but displays the text it
displayed the first time and not the text corresponding to the item I am
hovering over.

Any other NT users having this problem? If not, maybe we could excahnge a
list of system DLLs with their corresponding version number.

TIA,


chris_souto Posted on 2002-11-15 11:54:18.0Z
Newsgroups: sybase.public.powerbuilder.objects
From: chris_souto
Date: Fri, 15 Nov 2002 06:54:18 -0500
Subject: Re: Treevie Tooltip in PB8.0.1 Build 8004
Lines: 2
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="us-ascii"
Content-Transfer-Encoding: 7bit
Message-ID: <364_CA154FC223D6D3900041655185256C72.0006AEBE85256C71@webforums>
References: <364_E1B4619948A3C92D002E50A985256C6B.002E50F985256C6B@webforums> <364_39D4694C9D6734EA0064285E85256C70.00319EDF85256C6B@webforums> <364_awI0NA2iCHA.199@forums.sybase.com> <364_FFF24198888F1D5F00015C4585256C71.007C53E785256C70@webforums>
Path: forums-1-dub!forums-1-dub!forums-master.sybase.com!forums.sybase.com!webforums.sybase.com!news
Xref: forums-1-dub sybase.public.powerbuilder.objects:774
Article PK: 713341

Have Re-rested on another machine with NT4 SP6a. This has COMCTL32.dll
V5.81 (basically the latest AFAIK)


chris_souto Posted on 2002-11-15 11:54:58.0Z
Newsgroups: sybase.public.powerbuilder.objects
From: chris_souto
Date: Fri, 15 Nov 2002 06:54:58 -0500
Subject: Re: Treevie Tooltip in PB8.0.1 Build 8004
Lines: 2
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="us-ascii"
Content-Transfer-Encoding: 7bit
Message-ID: <364_E939719442CC2C3E004174F685256C72.0006AEBE85256C71@webforums>
References: <364_E1B4619948A3C92D002E50A985256C6B.002E50F985256C6B@webforums> <364_39D4694C9D6734EA0064285E85256C70.00319EDF85256C6B@webforums> <364_awI0NA2iCHA.199@forums.sybase.com> <364_FFF24198888F1D5F00015C4585256C71.007C53E785256C70@webforums>
Path: forums-1-dub!forums-1-dub!forums-master.sybase.com!forums.sybase.com!webforums.sybase.com!news
Xref: forums-1-dub sybase.public.powerbuilder.objects:773
Article PK: 713345

Have Re-rested on another machine with NT4 SP6a. This has COMCTL32.dll
V5.81 (basically the latest AFAIK) and the problem remains.