Sybase NNTP forums - End Of Life (EOL)

The NNTP forums from Sybase - forums.sybase.com - are now closed.

All new questions should be directed to the appropriate forum at the SAP Community Network (SCN).

Individual products have links to the respective forums on SCN, or you can go to SCN and search for your product in the search box (upper right corner) to find your specific developer center.

Tabs in Multilineedit not working

4 posts in Objects Last posting was on 2003-06-13 16:55:09.0Z
Norm Goertzen Posted on 2003-06-11 20:52:43.0Z
Newsgroups: sybase.public.powerbuilder.objects
Date: Wed, 11 Jun 2003 15:52:43 -0500
From: Norm Goertzen <norm@normgoertzen.com>
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.3) Gecko/20030312
X-Accept-Language: en-us, en
MIME-Version: 1.0
Subject: Tabs in Multilineedit not working
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 7bit
NNTP-Posting-Host: h24-70-164-183.wp.shawcable.net 24.70.164.183
Lines: 9
Message-ID: <364_e36#euFMDHA.345@forums-1-dub>
Path: forums-1-dub!forums-1-dub!forums-master.sybase.com!forums-1-dub.sybase.com
Xref: forums-1-dub sybase.public.powerbuilder.objects:7461
Article PK: 734753

I cannot seem to get the tabstops in a MLE working.

I set the tabstop like...
mls_1.tabstop[1] = 8 (this is the default anyway)

I have also tried using the object property setting instead.

I then load the text as...
mle_1.text = 'ABC~tDEF'

And the MLE shows a result of...

ABC
DEF

Can anyone help?

regards
norm


Andy Turiansky [TeamSybase] Posted on 2003-06-13 12:47:31.0Z
Newsgroups: sybase.public.powerbuilder.objects
From: "Andy Turiansky [TeamSybase]" <aturiansky@comcast.net>
Organization: 192.195.217.10
X-Newsreader: AspNNTP 1.50 (Tri Hoang)
Subject: Re: Tabs in Multilineedit not working
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="us-ascii"
Content-Transfer-Encoding: 7bit
Date: Fri, 13 Jun 2003 05:47:31 -0700
NNTP-Posting-Host: transinc-win02.netoptex.com 206.169.167.22
Lines: 25
Message-ID: <364_umnW1naMDHA.348@forums-2-dub>
References: <364_e36#euFMDHA.345@forums-1-dub>
Path: forums-1-dub!forums-1-dub!forums-master.sybase.com!forums-2-dub.sybase.com
Xref: forums-1-dub sybase.public.powerbuilder.objects:7462
Article PK: 734749

What operating system are you running and which version of PB? There have been
a few posts related tabstops within MLE and PB 8 on Windows 2000.

Can you enter into the MLE the folllowing keystroke sequence:

abc
<shift><tab>
def


just enter abc then press shit-tab key sequence then def

Does that also wrap the text as per your example?

IN code, you can try the following:

IF KeyDown(KeyTab!) THEN
this.ReplaceText("~t")
this.SetFocus()
END IF


On Wed, 11 Jun 2003 15:52:43 -0500,
in powersoft.public.powerbuilder.objects

Norm Goertzen <norm@normgoertzen.com> wrote:
>I cannot seem to get the tabstops in a MLE working.
>
>I set the tabstop like...
> mls_1.tabstop[1] = 8 (this is the default anyway)
>
>I have also tried using the object property setting instead.
>
>I then load the text as...
> mle_1.text = 'ABC~tDEF'
>
>And the MLE shows a result of...
>
>ABC
>DEF
>
>Can anyone help?
>
>regards
>norm
>


Steve_Katz_[TeamSybase] Posted on 2003-06-13 15:29:13.0Z
Newsgroups: sybase.public.powerbuilder.objects
From: Steve_Katz_[TeamSybase]
Date: Fri, 13 Jun 2003 11:29:13 -0400
Subject: Re: Tabs in Multilineedit not working
Lines: 53
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="us-ascii"
Content-Transfer-Encoding: 7bit
Message-ID: <364_032C69904476F90D005512A285256D44.004B1DE485256D44@webforums>
References: <364_e36#euFMDHA.345@forums-1-dub> <364_umnW1naMDHA.348@forums-2-dub>
Path: forums-1-dub!forums-1-dub!forums-master.sybase.com!webforums.sybase.com!news
Xref: forums-1-dub sybase.public.powerbuilder.objects:7463
Article PK: 734751

For a multiline edit, the key sequence to insert a tab is CTRL-ALT-TAB.

This does not apply to dw columns :-(

steve
[TeamSybase]

>>What operating system are you running and which version of PB? There have
been a few posts related tabstops within MLE and PB 8 on Windows 2000.
Can you enter into the MLE the folllowing keystroke sequence:

abc
<shift><tab>
def


just enter abc then press shit-tab key sequence then def

Does that also wrap the text as per your example?

IN code, you can try the following:

IF KeyDown(KeyTab!) THEN
this.ReplaceText("~t")
this.SetFocus()
END IF


On Wed, 11 Jun 2003 15:52:43 -0500,
in powersoft.public.powerbuilder.objects

Norm Goertzen <norm@normgoertzen.com> wrote:
>I cannot seem to get the tabstops in a MLE working.
>
>I set the tabstop like...
> mls_1.tabstop[1] = 8 (this is the default anyway)
>
>I have also tried using the object property setting instead.
>
>I then load the text as...
> mle_1.text = 'ABC~tDEF'
>
>And the MLE shows a result of...
>
>ABC
>DEF
>
>Can anyone help?
>
>regards
>norm
>

<<


Andy Turiansky [TeamSybase] Posted on 2003-06-13 16:55:09.0Z
Newsgroups: sybase.public.powerbuilder.objects
From: "Andy Turiansky [TeamSybase]" <aturiansky@comcast.net>
Organization: 192.189.32.10
X-Newsreader: AspNNTP 1.50 (Tri Hoang)
Subject: Re: Tabs in Multilineedit not working
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="us-ascii"
Content-Transfer-Encoding: 7bit
Date: Fri, 13 Jun 2003 09:55:09 -0700
NNTP-Posting-Host: transinc-win02.netoptex.com 206.169.167.22
Lines: 35
Message-ID: <364_u40NNycMDHA.339@forums-2-dub>
References: <364_e36#euFMDHA.345@forums-1-dub> <364_umnW1naMDHA.348@forums-2-dub> <364_032C69904476F90D005512A285256D44.004B1DE485256D44@webforums>
Path: forums-1-dub!forums-1-dub!forums-master.sybase.com!forums-2-dub.sybase.com
Xref: forums-1-dub sybase.public.powerbuilder.objects:7464
Article PK: 734750

Ahh, I stand corrected.. I just tried it and it is CTRL-ALT-TAB :)

thanks Steve

On Fri, 13 Jun 2003 11:29:13 -0400,
in powersoft.public.powerbuilder.objects

<Steve_Katz_[TeamSybase]> wrote:
>For a multiline edit, the key sequence to insert a tab is CTRL-ALT-TAB.
>
>This does not apply to dw columns :-(
>
>steve
>[TeamSybase]
>
>>>What operating system are you running and which version of PB? There have
>been a few posts related tabstops within MLE and PB 8 on Windows 2000.
>Can you enter into the MLE the folllowing keystroke sequence:
>
>abc
><shift><tab>
>def
>
>
>just enter abc then press shit-tab key sequence then def
>
>Does that also wrap the text as per your example?
>
>IN code, you can try the following:
>
>IF KeyDown(KeyTab!) THEN
> this.ReplaceText("~t")
> this.SetFocus()
>END IF
>
>
>On Wed, 11 Jun 2003 15:52:43 -0500,
> in powersoft.public.powerbuilder.objects
>Norm Goertzen <norm@normgoertzen.com> wrote:
>>I cannot seem to get the tabstops in a MLE working.
>>
>>I set the tabstop like...
>> mls_1.tabstop[1] = 8 (this is the default anyway)
>>
>>I have also tried using the object property setting instead.
>>
>>I then load the text as...
>> mle_1.text = 'ABC~tDEF'
>>
>>And the MLE shows a result of...
>>
>>ABC
>>DEF
>>
>>Can anyone help?
>>
>>regards
>>norm
>>
>
><<