Sybase NNTP forums - End Of Life (EOL)

The NNTP forums from Sybase - forums.sybase.com - are now closed.

All new questions should be directed to the appropriate forum at the SAP Community Network (SCN).

Individual products have links to the respective forums on SCN, or you can go to SCN and search for your product in the search box (upper right corner) to find your specific developer center.

XP_server does not started

2 posts in Windows NT Last posting was on 2000-05-13 20:24:12.0Z
Rémi Roy Posted on 2000-05-11 18:13:19.0Z
Message-ID: <391AF83F.57441D9@vmd.desjardins.com>
Date: Thu, 11 May 2000 14:13:19 -0400
From: =?iso-8859-1?Q?R=E9mi?= Roy <remi.roy@vmd.desjardins.com>
Reply-To: remi.roy@vmd.desjardins.com
Organization: Valeurs Mobiliaires Dejardins
X-Mailer: Mozilla 4.7 [fr] (WinNT; I)
X-Accept-Language: fr
MIME-Version: 1.0
Subject: XP_server does not started
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-1
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Newsgroups: sybase.public.sqlserver.nt
Lines: 64
NNTP-Posting-Host: hive.vmd-info.com 198.73.251.30
Path: forums-1-dub!forums-master.sybase.com!forums.sybase.com
Xref: forums-1-dub sybase.public.sqlserver.nt:2178
Article PK: 1089609

Hi,

We have ASE 11.9.2 ESD 8624 (On NT 4.0). We have problem when running
the command xp_cmdshell. We just
tring to copy some file from a folder to another folder (local : on the
same machine).

When tring to run :

exec xp_cmdshell "copy D:\transfert\temp_dba\*.log
D:\transfert\temp_dba\test\*.*",no_output

we received this message from SQL advantage:

Server 'C_MTL_VMD_DEV1', Procedure 'xp_cmdshell', Line 2:
Can't open a connection to site 'C_MTL_VMD_DEV1_XP'. See the error log
file in the SQL Server boot directory.
(return status = -8)

Anf if I check in the errorlog file :

00:00000:00009:2000/05/11 13:50:20.99 server Attempt to open Service
Control Manager failed.
00:00000:00009:2000/05/11 13:50:20.99 kernel XP Server failed to start.
Try bringing up XP Server manually. Check SQL Server documentation for
more information on how to bring XP Server up.
00:00000:00001:2000/05/11 13:51:25.29 kernel NT operating system error
2 in module
'e:\rel1192\porttree\svr\sql\generic\ksource\strmio\n_winsock.c' at line
3457: The system cannot find the file specified.

.
00:00000:00001:2000/05/11 13:51:25.29 kernel NT operating system error
5 in module 'e:\rel1192\porttree\svr\sql\nt386\source\demo\scm_nt.c' at
line 1074: Access is denied.

.
00:00000:00001:2000/05/11 13:51:25.29 server Attempt to open Service
Control Manager failed.
00:00000:00001:2000/05/11 13:51:25.29 kernel XP Server failed to start.
Try bringing up XP Server manually. Check SQL Server documentation for
more information on how to bring XP Server up.
00:00000:00001:2000/05/11 13:51:26.79 kernel nl__connect: Could not
connect to site 'C_MTL_VMD_DEV1_XP', socket 3.
00:00000:00001:2000/05/11 13:51:26.79 kernel NT operating system error
5 in module 'e:\rel1192\porttree\svr\sql\nt386\source\demo\scm_nt.c' at
line 1074: Access is denied.

.
00:00000:00001:2000/05/11 13:51:26.79 server Attempt to open Service
Control Manager failed.
00:00000:00001:2000/05/11 13:51:26.79 kernel XP Server failed to start.
Try bringing up XP Server manually. Check SQL Server documentation for
more information on how to bring XP Server up.



By the way I'dont have a drive E !


I check with the netstat -a to detect if the port is already in use, and
it is not the case.
We tested XP_server by running it manually , and the XP_server is
running. But when we an ESP command that it should run the XP_server
automaticly.


Do you have any idea why it's not working.

Thank you so much

Rémi


Jason Froebe Posted on 2000-05-13 20:24:12.0Z
From: "Jason Froebe" <jfroebe@sybase.com>
References: <391AF83F.57441D9@vmd.desjardins.com>
Subject: Re: XP_server does not started
Date: Sat, 13 May 2000 15:24:12 -0500
Lines: 101
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4029.2901
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4029.2901
Message-ID: <#p$iwpRv$GA.261@forums.sybase.com>
Newsgroups: sybase.public.sqlserver.nt
NNTP-Posting-Host: vpn-eme-038.sybase.com 130.214.8.38
Path: forums-1-dub!forums-master.sybase.com!forums.sybase.com
Xref: forums-1-dub sybase.public.sqlserver.nt:2170
Article PK: 1089601

Hi Remi,

Verify that your sql.ini file contains an entry for the XP Server.
YOUR_SERVERNAME_XP (all in caps) then an ip address & port. You can do this
with dsedit.

Also, verify with sp_helpserver that the XP Server is listed. You should
get output similar to this (MAIN is the name of my server):
MAIN_XP MAIN_XP NULL timeouts, no
net password encryption, rpc security model A

If you don't see the entry, add it like so:

1> sp_addserver MAIN_XP, null, MAIN_XP
2> go

Test:

1> xp_cmdshell "dir c:\"
2> go

Jason

"Rémi Roy" <remi.roy@vmd.desjardins.com> wrote in message
news:391AF83F.57441D9@vmd.desjardins.com...
>
> Hi,
>
> We have ASE 11.9.2 ESD 8624 (On NT 4.0). We have problem when running
> the command xp_cmdshell. We just
> tring to copy some file from a folder to another folder (local : on the
> same machine).
>
> When tring to run :
>
> exec xp_cmdshell "copy D:\transfert\temp_dba\*.log
> D:\transfert\temp_dba\test\*.*",no_output
>
> we received this message from SQL advantage:
>
> Server 'C_MTL_VMD_DEV1', Procedure 'xp_cmdshell', Line 2:
> Can't open a connection to site 'C_MTL_VMD_DEV1_XP'. See the error log
> file in the SQL Server boot directory.
> (return status = -8)
>
> Anf if I check in the errorlog file :
>
> 00:00000:00009:2000/05/11 13:50:20.99 server Attempt to open Service
> Control Manager failed.
> 00:00000:00009:2000/05/11 13:50:20.99 kernel XP Server failed to start.
> Try bringing up XP Server manually. Check SQL Server documentation for
> more information on how to bring XP Server up.
> 00:00000:00001:2000/05/11 13:51:25.29 kernel NT operating system error
> 2 in module
> 'e:\rel1192\porttree\svr\sql\generic\ksource\strmio\n_winsock.c' at line
> 3457: The system cannot find the file specified.
>
> .
> 00:00000:00001:2000/05/11 13:51:25.29 kernel NT operating system error
> 5 in module 'e:\rel1192\porttree\svr\sql\nt386\source\demo\scm_nt.c' at
> line 1074: Access is denied.
>
> .
> 00:00000:00001:2000/05/11 13:51:25.29 server Attempt to open Service
> Control Manager failed.
> 00:00000:00001:2000/05/11 13:51:25.29 kernel XP Server failed to start.
> Try bringing up XP Server manually. Check SQL Server documentation for
> more information on how to bring XP Server up.
> 00:00000:00001:2000/05/11 13:51:26.79 kernel nl__connect: Could not
> connect to site 'C_MTL_VMD_DEV1_XP', socket 3.
> 00:00000:00001:2000/05/11 13:51:26.79 kernel NT operating system error
> 5 in module 'e:\rel1192\porttree\svr\sql\nt386\source\demo\scm_nt.c' at
> line 1074: Access is denied.
>
> .
> 00:00000:00001:2000/05/11 13:51:26.79 server Attempt to open Service
> Control Manager failed.
> 00:00000:00001:2000/05/11 13:51:26.79 kernel XP Server failed to start.
> Try bringing up XP Server manually. Check SQL Server documentation for
> more information on how to bring XP Server up.
>
>
>
> By the way I'dont have a drive E !
>
>
> I check with the netstat -a to detect if the port is already in use, and
> it is not the case.
> We tested XP_server by running it manually , and the XP_server is
> running. But when we an ESP command that it should run the XP_server
> automaticly.
>
>
> Do you have any idea why it's not working.
>
> Thank you so much
>
> Rémi
>