Sybase NNTP forums - End Of Life (EOL)

The NNTP forums from Sybase - forums.sybase.com - are now closed.

All new questions should be directed to the appropriate forum at the SAP Community Network (SCN).

Individual products have links to the respective forums on SCN, or you can go to SCN and search for your product in the search box (upper right corner) to find your specific developer center.

rep agent errors

2 posts in Replication Agent Last posting was on 2003-10-29 20:53:24.0Z
Niamo Posted on 2003-10-09 17:21:59.0Z
Sender: 26ab.3f8598fa.1804289383@sybase.com
From: niamo
Newsgroups: sybase.public.rep-agent
Subject: rep agent errors
X-Mailer: WebNews to Mail Gateway v1.1s
Message-ID: <3f859a03.26c1.846930886@sybase.com>
X-Original-NNTP-Posting-Host: 10.22.241.42
X-Original-Trace: 9 Oct 2003 10:25:23 -0700, 10.22.241.42
Lines: 44
X-Original-NNTP-Posting-Host: forums-2-dub.sybase.com
X-Original-Trace: 9 Oct 2003 10:16:19 -0700, forums-2-dub.sybase.com
NNTP-Posting-Host: forums-master.sybase.com
X-Original-NNTP-Posting-Host: forums-master.sybase.com
Date: 9 Oct 2003 10:21:59 -0700
X-Trace: forums-1-dub 1065720119 10.22.108.75 (9 Oct 2003 10:21:59 -0700)
X-Original-Trace: 9 Oct 2003 10:21:59 -0700, forums-master.sybase.com
X-Authenticated-User: ngsysop
Path: forums-1-dub!not-for-mail
Xref: forums-1-dub sybase.public.rep-agent:628
Article PK: 862281

Hi there,
Im am having a problem getting rep agent to work, on the
primary DS log the following error is reported:

00:00000:00178:2003/10/09 15:51:06.82 server Started Rep
Agent on database, 'sjp_primary' (dbid = 8).
00:00000:00178:2003/10/09 15:51:07.27 server RepAgent(8):
Received the following error message from the Replication
Server: Msg 14083. Replication Agent for active connection
pems_test125.sjp_primary must be started with Warm Standby
option -W to send all transactions.
00:00000:00178:2003/10/09 15:51:07.27 server Error: 9261,
Severity: 20, State: 0
00:00000:00178:2003/10/09 15:51:07.27 server RepAgent(8):
This Rep Agent Thread is aborting due to an unrecoverable
communications or Replication Server error.
00:00000:00178:2003/10/09 15:51:07.27 server Rep Agent
Thread for database 'sjp_primary' (dbid = 8) terminated
abnormally with error. (major 92, minor 61)

Even though it is complaining about the -W (warm standby)
option - this is a non warm-standby system it is basic
RDS-RS-PDS system.

The rep server error log reads as follows:



itI. 2003/10/09 15:52:20. Replication Agent version (400)
for 'pems_test125.sjp_primary' does not match the default
LTI version for this Replication Server 300 using version
300.
I. 2003/10/09 15:52:20. Replication Agent for
pems_test125.sjp_primary connected in passthru mode.
E. 2003/10/09 15:52:20. ERROR #14083 USER(repsa) -
/execint.c(1280)
Replication Agent for active connection
pems_test125.sjp_primary must be started with Warm Standby
option -W to send all transactions

any ideas?

thanks
N


Larry Feng Posted on 2003-10-29 20:53:24.0Z
Message-ID: <3FA0352A.7010307@micron.com>
From: Larry Feng <lfeng@micron.com>
User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.0.1) Gecko/20020830
X-Accept-Language: en-us, en
MIME-Version: 1.0
Newsgroups: sybase.public.rep-agent
Subject: Re: rep agent errors
References: <3f859a03.26c1.846930886@sybase.com>
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Original-NNTP-Posting-Host: 65.211.12.242
X-Original-Trace: 29 Oct 2003 13:58:01 -0700, 65.211.12.242
Lines: 54
X-Original-NNTP-Posting-Host: forums-2-dub.sybase.com
X-Original-Trace: 29 Oct 2003 13:45:44 -0700, forums-2-dub.sybase.com
NNTP-Posting-Host: forums-master.sybase.com
X-Original-NNTP-Posting-Host: forums-master.sybase.com
Date: 29 Oct 2003 13:53:24 -0700
X-Trace: forums-1-dub 1067464404 10.22.108.75 (29 Oct 2003 13:53:24 -0700)
X-Original-Trace: 29 Oct 2003 13:53:24 -0700, forums-master.sybase.com
X-Authenticated-User: ngsysop
Path: forums-1-dub!not-for-mail
Xref: forums-1-dub sybase.public.rep-agent:633
Article PK: 862286

I'm sure your issue has been taken care of. Anyway, here is what I
think, you need check "sp_reptostandby sjp_primary" output, it should be
"NONE" if it's not part of warm standby setup. I guess the database was
loaded from a warm standby setup.

Larry

niamo wrote:
> Hi there,
> Im am having a problem getting rep agent to work, on the
> primary DS log the following error is reported:
>
> 00:00000:00178:2003/10/09 15:51:06.82 server Started Rep
> Agent on database, 'sjp_primary' (dbid = 8).
> 00:00000:00178:2003/10/09 15:51:07.27 server RepAgent(8):
> Received the following error message from the Replication
> Server: Msg 14083. Replication Agent for active connection
> pems_test125.sjp_primary must be started with Warm Standby
> option -W to send all transactions.
> 00:00000:00178:2003/10/09 15:51:07.27 server Error: 9261,
> Severity: 20, State: 0
> 00:00000:00178:2003/10/09 15:51:07.27 server RepAgent(8):
> This Rep Agent Thread is aborting due to an unrecoverable
> communications or Replication Server error.
> 00:00000:00178:2003/10/09 15:51:07.27 server Rep Agent
> Thread for database 'sjp_primary' (dbid = 8) terminated
> abnormally with error. (major 92, minor 61)
>
> Even though it is complaining about the -W (warm standby)
> option - this is a non warm-standby system it is basic
> RDS-RS-PDS system.
>
> The rep server error log reads as follows:
>
>
>
> itI. 2003/10/09 15:52:20. Replication Agent version (400)
> for 'pems_test125.sjp_primary' does not match the default
> LTI version for this Replication Server 300 using version
> 300.
> I. 2003/10/09 15:52:20. Replication Agent for
> pems_test125.sjp_primary connected in passthru mode.
> E. 2003/10/09 15:52:20. ERROR #14083 USER(repsa) -
> /execint.c(1280)
> Replication Agent for active connection
> pems_test125.sjp_primary must be started with Warm Standby
> option -W to send all transactions
>
> any ideas?
>
> thanks
> N