Sybase NNTP forums - End Of Life (EOL)

The NNTP forums from Sybase - forums.sybase.com - are now closed.

All new questions should be directed to the appropriate forum at the SAP Community Network (SCN).

Individual products have links to the respective forums on SCN, or you can go to SCN and search for your product in the search box (upper right corner) to find your specific developer center.

Eval install problem... TypeLoadException loading DataWindowControl

3 posts in DataWindow .NET Last posting was on 2004-08-31 22:40:32.0Z
Dhominator Posted on 2004-08-31 20:37:59.0Z
From: "Dhominator" <a@b.c>
Newsgroups: sybase.public.datawindow.net
Subject: Eval install problem... TypeLoadException loading DataWindowControl
Lines: 826
MIME-Version: 1.0
Content-Type: multipart/mixed; boundary="----=_NextPart_000_0056_01C48F6E.FD9FF670"
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1437
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1441
NNTP-Posting-Host: 66.0.108.146
X-Original-NNTP-Posting-Host: 66.0.108.146
Message-ID: <4134e1a7@forums-1-dub>
Date: 31 Aug 2004 13:37:59 -0700
X-Trace: forums-1-dub 1093984679 66.0.108.146 (31 Aug 2004 13:37:59 -0700)
X-Original-Trace: 31 Aug 2004 13:37:59 -0700, 66.0.108.146
Path: forums-1-dub!not-for-mail
Xref: forums-1-dub sybase.public.datawindow.net:257
Article PK: 124689

Heyaz,
 
Install worked fine at home last night. Tried it this morning at work and got an error during the install [didn't capture it :( ]. Removed DataWindows.NET. Rebooted. Installed everything again... no error this time. Got the TypeLoadException. Ran a Repair on DataWindow.NET. Still getting the TypeLoadException. Also tried dropping the references and re-adding them...
 
Suggestions?
 
vs.net 2003, winxp pro SP1a
 

DataWindow-TypeLoadException.JPG

Jim O'Neil [Sybase] Posted on 2004-08-31 21:40:42.0Z
From: "Jim O'Neil [Sybase]" <joneil_at_sybase_dot_com>
Newsgroups: sybase.public.datawindow.net
Subject: Re: Eval install problem... TypeLoadException loading DataWindowControl
Message-ID: <lcr9j0lpm15i3ak67ibofff7maocask3pk@4ax.com>
References: <4134e1a7@forums-1-dub>
X-Newsreader: Forte Agent 2.0/32.652
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Transfer-Encoding: 7bit
NNTP-Posting-Host: joneilw2k.sybase.com
X-Original-NNTP-Posting-Host: joneilw2k.sybase.com
Date: 31 Aug 2004 14:40:42 -0700
X-Trace: forums-1-dub 1093988442 10.18.63.187 (31 Aug 2004 14:40:42 -0700)
X-Original-Trace: 31 Aug 2004 14:40:42 -0700, joneilw2k.sybase.com
Lines: 17
X-Authenticated-User: teamsybase
Path: forums-1-dub!not-for-mail
Xref: forums-1-dub sybase.public.datawindow.net:261
Article PK: 124691

Did you have any previous version of DW.NET (beta perhaps) on your
machine? I saw this a long time ago when working with different
internal builds and the cause was multiple versions of DLLs on the
machine. Check that you have only one version of Datawindow.dll,
DataWindowinterop.dll and PBDWN100.DLL and that they are all of the
same build.

On 31 Aug 2004 13:37:59 -0700, "Dhominator" <a@b.c> wrote:

>Heyaz,
>
>Install worked fine at home last night. Tried it this morning at work and got an error during the install [didn't capture it :( ]. Removed DataWindows.NET. Rebooted. Installed everything again... no error this time. Got the TypeLoadException. Ran a Repair on DataWindow.NET. Still getting the TypeLoadException. Also tried dropping the references and re-adding them...
>
>Suggestions?
>
>vs.net 2003, winxp pro SP1a


Dhominator Posted on 2004-08-31 22:40:32.0Z
From: "Dhominator" <a@b.c>
Newsgroups: sybase.public.datawindow.net
References: <4134e1a7@forums-1-dub> <lcr9j0lpm15i3ak67ibofff7maocask3pk@4ax.com>
Subject: Re: Eval install problem... TypeLoadException loading DataWindowControl
Lines: 39
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1437
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1441
NNTP-Posting-Host: 66.0.108.146
X-Original-NNTP-Posting-Host: 66.0.108.146
Message-ID: <4134fe60@forums-1-dub>
Date: 31 Aug 2004 15:40:32 -0700
X-Trace: forums-1-dub 1093992032 66.0.108.146 (31 Aug 2004 15:40:32 -0700)
X-Original-Trace: 31 Aug 2004 15:40:32 -0700, 66.0.108.146
Path: forums-1-dub!not-for-mail
Xref: forums-1-dub sybase.public.datawindow.net:262
Article PK: 124694

Hey Jim,

First time install. My bad for not getting the install-time error
documented. So, should only have the current eval download DLL version. I
thought the version 0.0.0.0 or null pub key token might be a clue.

The error must have been 2 fold... as another repair, reboot and new vs.net
project has me up and running :D

Kinda fun to think datawindows after all these years ;)

Best,
/jhd

"Jim O'Neil [Sybase]" <joneil_at_sybase_dot_com> wrote in message
news:lcr9j0lpm15i3ak67ibofff7maocask3pk@4ax.com...
> Did you have any previous version of DW.NET (beta perhaps) on your
> machine? I saw this a long time ago when working with different
> internal builds and the cause was multiple versions of DLLs on the
> machine. Check that you have only one version of Datawindow.dll,
> DataWindowinterop.dll and PBDWN100.DLL and that they are all of the
> same build.
>
> On 31 Aug 2004 13:37:59 -0700, "Dhominator" <a@b.c> wrote:
>
> >Heyaz,
> >
> >Install worked fine at home last night. Tried it this morning at work and

got an error during the install [didn't capture it :( ]. Removed
DataWindows.NET. Rebooted. Installed everything again... no error this time.
Got the TypeLoadException. Ran a Repair on DataWindow.NET. Still getting the
TypeLoadException. Also tried dropping the references and re-adding them...
> >
> >Suggestions?
> >
> >vs.net 2003, winxp pro SP1a
>