Sybase NNTP forums - End Of Life (EOL)

The NNTP forums from Sybase - forums.sybase.com - are now closed.

All new questions should be directed to the appropriate forum at the SAP Community Network (SCN).

Individual products have links to the respective forums on SCN, or you can go to SCN and search for your product in the search box (upper right corner) to find your specific developer center.

Problems with special spanish characters

2 posts in QAnywhere Last posting was on 2004-09-14 19:17:31.0Z
mcs Posted on 2004-09-14 13:23:16.0Z
Sender: 767.4146c600.1804289383@sybase.com
From: mcs
Newsgroups: ianywhere.public.sqlanywhere.qanywhere
Subject: Problems with special spanish characters
X-Mailer: WebNews to Mail Gateway v1.1t
Message-ID: <4146f0c4.bf5.1681692777@sybase.com>
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="ISO-8859-1"
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
NNTP-Posting-Host: 10.22.241.41
X-Original-NNTP-Posting-Host: 10.22.241.41
Date: 14 Sep 2004 06:23:16 -0700
X-Trace: forums-1-dub 1095168196 10.22.241.41 (14 Sep 2004 06:23:16 -0700)
X-Original-Trace: 14 Sep 2004 06:23:16 -0700, 10.22.241.41
Lines: 33
Path: forums-1-dub!not-for-mail
Xref: forums-1-dub ianywhere.public.sqlanywhere.qanywhere:31
Article PK: 10425

Let see if someone can help me out.

Last july I downloaded the SQL Anywhere Studio Developer
Edition.
I have two databases. One dataBase is SQLA 8 and I created
the other database with the SQL Anywhere Studio Developer 9.
The default collation for the SQLA 8 database is 850ESP.
The default collation for the SQLA 9 database is 1252LATIN1.

I have a webpage (ASP) that performs a query (ODBC) to a
SQLA 8 table. The codification of the HTML page is
"iso-8859-1".
I have another webpage (ASP) that performs another query
(ODBC) to a SQLA 9 table. The codification of the HTML page
is "iso-8859-1"

The page that performs the query on the SQLA8 table shows
the special spanish characters wrong. It doesn't show (á,
é, í, ó, ú, ñ ,etc.)
The page that performs the query on the SQLA9 table shows
the special spanish characters correctly.

If I examine the data through Sysbase Central or the
Interactive SQL I'm able to see the special spanish
characters on both Databases.

Could somebody please help me? Could somebody please tell me
what can be the problem? Have other users experienced the
same problem with Spanish Characters? Do I have to download
an upgrade? Do SQLA 8 and ASP pages work alright in Spansih
DB? Any information would be greatly appreciated.

Thank you very much for you attention and help


Robert Waywell Posted on 2004-09-14 19:17:31.0Z
From: "Robert Waywell" <nospam_rwaywell@ianywhere.com>
Newsgroups: ianywhere.public.sqlanywhere.qanywhere
References: <4146f0c4.bf5.1681692777@sybase.com>
Subject: Re: Problems with special spanish characters
Lines: 62
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
X-Original-NNTP-Posting-Host: rwaywell-pc.sybase.com
Message-ID: <41474581$1@forums-2-dub>
X-Original-Trace: 14 Sep 2004 12:24:49 -0700, rwaywell-pc.sybase.com
X-Original-NNTP-Posting-Host: forums-2-dub.sybase.com
X-Original-Trace: 14 Sep 2004 12:05:28 -0700, forums-2-dub.sybase.com
NNTP-Posting-Host: forums-master.sybase.com
X-Original-NNTP-Posting-Host: forums-master.sybase.com
Date: 14 Sep 2004 12:17:31 -0700
X-Trace: forums-1-dub 1095189451 10.22.108.75 (14 Sep 2004 12:17:31 -0700)
X-Original-Trace: 14 Sep 2004 12:17:31 -0700, forums-master.sybase.com
X-Authenticated-User: ngsysop
Path: forums-1-dub!not-for-mail
Xref: forums-1-dub ianywhere.public.sqlanywhere.qanywhere:32
Article PK: 10426

I see that this has been answered in the general newsgroup. Please avoid
cross posting.

--
-----------------------------------------------
Robert Waywell
Sybase Adaptive Server Anywhere Developer - Version 8
Sybase Certified Professional

Sybase's iAnywhere Solutions

Please respond ONLY to newsgroup

EBF's and Patches: http://downloads.sybase.com
choose SQL Anywhere Studio >> change 'time frame' to all

To Submit Bug Reports:
http://case-express.sybase.com/cx/cx.stm?starturl=casemessage.ssc?CASETYPE=B
ug

SQL Anywhere Studio Supported Platforms and Support Status
http://my.sybase.com/detail?id=1002288

Whitepapers, TechDocs, and bug fixes are all available through the iAnywhere
Developer Community at www.ianywhere.com/developer

<mcs> wrote in message news:4146f0c4.bf5.1681692777@sybase.com...
Let see if someone can help me out.

Last july I downloaded the SQL Anywhere Studio Developer
Edition.
I have two databases. One dataBase is SQLA 8 and I created
the other database with the SQL Anywhere Studio Developer 9.
The default collation for the SQLA 8 database is 850ESP.
The default collation for the SQLA 9 database is 1252LATIN1.

I have a webpage (ASP) that performs a query (ODBC) to a
SQLA 8 table. The codification of the HTML page is
"iso-8859-1".
I have another webpage (ASP) that performs another query
(ODBC) to a SQLA 9 table. The codification of the HTML page
is "iso-8859-1"

The page that performs the query on the SQLA8 table shows
the special spanish characters wrong. It doesn't show (á,
é, í, ó, ú, ñ ,etc.)
The page that performs the query on the SQLA9 table shows
the special spanish characters correctly.

If I examine the data through Sysbase Central or the
Interactive SQL I'm able to see the special spanish
characters on both Databases.

Could somebody please help me? Could somebody please tell me
what can be the problem? Have other users experienced the
same problem with Spanish Characters? Do I have to download
an upgrade? Do SQLA 8 and ASP pages work alright in Spansih
DB? Any information would be greatly appreciated.

Thank you very much for you attention and help