Sybase NNTP forums - End Of Life (EOL)

The NNTP forums from Sybase - forums.sybase.com - are now closed.

All new questions should be directed to the appropriate forum at the SAP Community Network (SCN).

Individual products have links to the respective forums on SCN, or you can go to SCN and search for your product in the search box (upper right corner) to find your specific developer center.

Mail Session Object Question

3 posts in Objects Last posting was on 2005-04-20 15:21:06.0Z
Doug Harding Posted on 2005-04-15 15:38:39.0Z
X-Newsreader: Groupwise 6.5
From: "Doug Harding" <DHARDING@utah.gov>
Subject: Mail Session Object Question
Newsgroups: sybase.public.powerbuilder.objects
X-Original-NNTP-Posting-Host: fidrh.fi.as.ex.state.ut.us
Message-ID: <425fdffc$1@forums-2-dub>
X-Original-Trace: 15 Apr 2005 08:38:36 -0800, fidrh.fi.as.ex.state.ut.us
Lines: 37
X-Original-NNTP-Posting-Host: forums-2-dub.sybase.com
X-Original-Trace: 15 Apr 2005 08:38:38 -0700, forums-2-dub.sybase.com
NNTP-Posting-Host: forums-master.sybase.com
X-Original-NNTP-Posting-Host: forums-master.sybase.com
Date: 15 Apr 2005 08:38:39 -0700
X-Trace: forums-1-dub 1113579519 10.22.108.75 (15 Apr 2005 08:38:39 -0700)
X-Original-Trace: 15 Apr 2005 08:38:39 -0700, forums-master.sybase.com
X-Authenticated-User: ngsysop
Path: forums-1-dub!not-for-mail
Xref: forums-1-dub sybase.public.powerbuilder.objects:8340
Article PK: 735565

Hi All,

We are migrating an application from PB8.0.1 to PB 10.0 build 5032.

When testing the app under 10, we are having a problem with the email
component.

We use the following code to setup and connect to a mail session;

mailSession mSes
mailReturnCode mRet
mailMessage mMsg
mailFileDescription mAttach

// Create a mail session
mSes = create mailSession

// Log on to the session
mRet = mSes.mailLogon(mailNewSession!)
IF mRet <> mailReturnSuccess! THEN
MessageBox("Mail", 'Logon failed.')
DESTROY mSes
RETURN 1
END IF

We do not get mailReturnSuccess! from the mailLogon function. Running this
in debug mode shows that we get mailReturnFailure!.

This works in PB8. Our email application is Groupwise. I suspect that this
might be a unicode issue but am not sure.

Can anyone offer a suggestion on how I might go about resolving this issue?

Thanks,

Doug Harding
State of Utah / Division of Finance


Matthew Chestnut Posted on 2005-04-18 22:12:22.0Z
From: Matthew Chestnut <matthew_chestnut at hotmail dot com>
Newsgroups: sybase.public.powerbuilder.objects
Subject: Re: Mail Session Object Question
Message-ID: <b4c861975j2lad0bvola10ioknt33bgb1g@4ax.com>
References: <425fdffc$1@forums-2-dub>
X-Newsreader: Forte Free Agent 2.0/32.652
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Original-NNTP-Posting-Host: 38.116.27.10
X-Original-Trace: 18 Apr 2005 15:12:18 -0800, 38.116.27.10
Lines: 51
X-Original-NNTP-Posting-Host: forums-2-dub.sybase.com
X-Original-Trace: 18 Apr 2005 15:12:21 -0700, forums-2-dub.sybase.com
NNTP-Posting-Host: forums-master.sybase.com
X-Original-NNTP-Posting-Host: forums-master.sybase.com
Date: 18 Apr 2005 15:12:22 -0700
X-Trace: forums-1-dub 1113862342 10.22.108.75 (18 Apr 2005 15:12:22 -0700)
X-Original-Trace: 18 Apr 2005 15:12:22 -0700, forums-master.sybase.com
X-Authenticated-User: ngsysop
Path: forums-1-dub!not-for-mail
Xref: forums-1-dub sybase.public.powerbuilder.objects:8350
Article PK: 735574

From release notes for PB 10.2_7516:

Change Request #:369472
Fixed in Version #:PB 10.2_7516

MailLogon seems to be broken in PB10. It returns a return code of
mailReturnFailure! , which is not documented. The exact same code
works in PB 9.


On 15 Apr 2005 08:38:39 -0700, "Doug Harding" <DHARDING@utah.gov>

wrote:

>Hi All,
>
>We are migrating an application from PB8.0.1 to PB 10.0 build 5032.
>
>When testing the app under 10, we are having a problem with the email
>component.
>
>We use the following code to setup and connect to a mail session;
>
> mailSession mSes
> mailReturnCode mRet
> mailMessage mMsg
> mailFileDescription mAttach
>
> // Create a mail session
> mSes = create mailSession
>
> // Log on to the session
> mRet = mSes.mailLogon(mailNewSession!)
> IF mRet <> mailReturnSuccess! THEN
> MessageBox("Mail", 'Logon failed.')
> DESTROY mSes
> RETURN 1
> END IF
>
>We do not get mailReturnSuccess! from the mailLogon function. Running this
>in debug mode shows that we get mailReturnFailure!.
>
>This works in PB8. Our email application is Groupwise. I suspect that this
>might be a unicode issue but am not sure.
>
>Can anyone offer a suggestion on how I might go about resolving this issue?
>
>Thanks,
>
>Doug Harding
>State of Utah / Division of Finance


Doug Harding Posted on 2005-04-20 15:21:06.0Z
References: <425fdffc$1@forums-2-dub> <b4c861975j2lad0bvola10ioknt33bgb1g@4ax.com>
X-Newsreader: Groupwise 6.5
From: "Doug Harding" <DHARDING@utah.gov>
Subject: Re: Mail Session Object Question
Newsgroups: sybase.public.powerbuilder.objects
NNTP-Posting-Host: fidrh.fi.as.ex.state.ut.us
X-Original-NNTP-Posting-Host: fidrh.fi.as.ex.state.ut.us
Message-ID: <42667362$1@forums-1-dub>
Date: 20 Apr 2005 08:21:06 -0700
X-Trace: forums-1-dub 1114010466 168.179.253.56 (20 Apr 2005 08:21:06 -0700)
X-Original-Trace: 20 Apr 2005 08:21:06 -0700, fidrh.fi.as.ex.state.ut.us
Lines: 64
Path: forums-1-dub!not-for-mail
Xref: forums-1-dub sybase.public.powerbuilder.objects:8353
Article PK: 735578

Thank you Matthew. That release did the trick.

Doug

>>> Matthew Chestnut<matthew_chestnut at hotmail dot com> 04/18/05 4:12 PM
>>>

From release notes for PB 10.2_7516:

Change Request #:369472
Fixed in Version #:PB 10.2_7516

MailLogon seems to be broken in PB10. It returns a return code of
mailReturnFailure! , which is not documented. The exact same code
works in PB 9.


On 15 Apr 2005 08:38:39 -0700, "Doug Harding" <DHARDING@utah.gov>
wrote:

>Hi All,
>
>We are migrating an application from PB8.0.1 to PB 10.0 build 5032.
>
>When testing the app under 10, we are having a problem with the email
>component.
>
>We use the following code to setup and connect to a mail session;
>
> mailSession mSes
> mailReturnCode mRet
> mailMessage mMsg
> mailFileDescription mAttach
>
> // Create a mail session
> mSes = create mailSession
>
> // Log on to the session
> mRet = mSes.mailLogon(mailNewSession!)
> IF mRet <> mailReturnSuccess! THEN
> MessageBox("Mail", 'Logon failed.')
> DESTROY mSes
> RETURN 1
> END IF
>
>We do not get mailReturnSuccess! from the mailLogon function. Running
this
>in debug mode shows that we get mailReturnFailure!.
>
>This works in PB8. Our email application is Groupwise. I suspect that
this
>might be a unicode issue but am not sure.
>
>Can anyone offer a suggestion on how I might go about resolving this
issue?
>
>Thanks,
>
>Doug Harding
>State of Utah / Division of Finance