Sybase NNTP forums - End Of Life (EOL)

The NNTP forums from Sybase - forums.sybase.com - are now closed.

All new questions should be directed to the appropriate forum at the SAP Community Network (SCN).

Individual products have links to the respective forums on SCN, or you can go to SCN and search for your product in the search box (upper right corner) to find your specific developer center.

Very high CPU utilisation

2 posts in Performance and Tuning Last posting was on 2008-03-26 12:25:25.0Z
umakant mirji Posted on 2008-03-26 09:32:15.0Z
Sender: 7bc2.47ea17b3.1804289383@sybase.com
From: umakant mirji
Newsgroups: sybase.public.ase.performance+tuning
Subject: Very high CPU utilisation
X-Mailer: WebNews to Mail Gateway v1.1t
Message-ID: <47ea181f.7bc7.1681692777@sybase.com>
NNTP-Posting-Host: 10.22.241.41
X-Original-NNTP-Posting-Host: 10.22.241.41
Date: 26 Mar 2008 01:32:15 -0800
X-Trace: forums-1-dub 1206523935 10.22.241.41 (26 Mar 2008 01:32:15 -0800)
X-Original-Trace: 26 Mar 2008 01:32:15 -0800, 10.22.241.41
Lines: 15
Path: forums-1-dub!not-for-mail
Xref: forums-1-dub sybase.public.ase.performance+tuning:10737
Article PK: 89349

Hi,

I am using ASE 12.0 on Solaris 10 after the OS patch
application (Jan 2008 patch) sybase ASE performance has
become very poor. sp_monitor shows CPU utilisation is going
very high ~ 98% continuously and sp_who gives most of the
process are in sleep, sync sleep , recv sleep.

Before applying the OS patch the cpu utilisation use to be
only 15% - 20% only. There is NO change made in application.



Any pointers / help to resolve the issue are highly
appreciated.


Derek Asirvadem Posted on 2008-03-26 12:25:25.0Z
From: Derek Asirvadem <derek@softwaregemsNOSPAMcomDOTau>
Organization: Software Gems Pty Ltd
Newsgroups: sybase.public.ase.performance+tuning
Message-ID: <47ea40b4@forums-1-dub>
References: <47ea181f.7bc7.1681692777@sybase.com>
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Subject: Re: Very high CPU utilisation
User-Agent: Unison/1.7.7
NNTP-Posting-Host: vip152.sybase.com
X-Original-NNTP-Posting-Host: vip152.sybase.com
Date: 26 Mar 2008 04:25:25 -0800
X-Trace: forums-1-dub 1206534325 10.22.241.152 (26 Mar 2008 04:25:25 -0800)
X-Original-Trace: 26 Mar 2008 04:25:25 -0800, vip152.sybase.com
Lines: 26
Path: forums-1-dub!not-for-mail
Xref: forums-1-dub sybase.public.ase.performance+tuning:10738
Article PK: 89350


> On 2008-03-26 20:32:15 +1100, umakant mirji said:
>
> I am using ASE 12.0 on Solaris 10 after the OS patch
> application (Jan 2008 patch) sybase ASE performance has
> become very poor. sp_monitor shows CPU utilisation is going
> very high ~ 98% continuously and sp_who gives most of the
> process are in sleep, sync sleep , recv sleep.
>
> Before applying the OS patch the cpu utilisation use to be
> only 15% - 20% only. There is NO change made in application.
>
>
>
> Any pointers / help to resolve the issue are highly
> appreciated.

Read the Posting Guidelines, do not cross post.

Moderators, please delete as per guidelines.
--
Regards
Derek Asirvadem
Director / Senior Sybase DBA / Information Architect
Copyright © 2008 Software Gems Pty Ltd
Sybase BSA Partner