Sybase NNTP forums - End Of Life (EOL)

The NNTP forums from Sybase - forums.sybase.com - are now closed.

All new questions should be directed to the appropriate forum at the SAP Community Network (SCN).

Individual products have links to the respective forums on SCN, or you can go to SCN and search for your product in the search box (upper right corner) to find your specific developer center.

Displaying blob image from database

9 posts in DataWindow Last posting was on 2009-08-25 14:33:41.0Z
William Winters Posted on 2009-08-24 17:10:07.0Z
Sender: f6e.4a92b72f.1804289383@sybase.com
From: William Winters
Newsgroups: sybase.public.powerbuilder.datawindow
Subject: Displaying blob image from database
X-Mailer: WebNews to Mail Gateway v1.1t
Message-ID: <4a92c96f.11b5.1681692777@sybase.com>
NNTP-Posting-Host: 10.22.241.41
X-Original-NNTP-Posting-Host: 10.22.241.41
Date: 24 Aug 2009 10:10:07 -0700
X-Trace: forums-1-dub 1251133807 10.22.241.41 (24 Aug 2009 10:10:07 -0700)
X-Original-Trace: 24 Aug 2009 10:10:07 -0700, 10.22.241.41
Lines: 26
Path: forums-1-dub!not-for-mail
Xref: forums-1-dub sybase.public.powerbuilder.datawindow:89808
Article PK: 418996

Hello All,

I have an issue that I hope I can get some help with. I am
trying to display a bitmap image in a datawindow that is
stored in a blob in the database. I followed the steps:
Create datawindow select fields other than blob field
Inserted Ole database blob control
Selected table/blob field
Key clause = key field = :keyfieldintable
Client Name expression: "ID: " + :keyfieldintable
Selcted Ole class Paint.Picture:Bitmap Image

When I retrieve the ole field is blank. When I doubleclick
on it, it brings up the Paint window, but no image.

I can use these same steps to display an image using the PB
demeo db.

Am I missing something?

Notes:
PB: 9 & 11
DB: Mssql server
The ID field is unique but not set up as an index field

Thanks in advance!


John Strano[Sybase] Posted on 2009-08-24 18:50:16.0Z
From: "John Strano[Sybase]" <nichtspamnonejohn@johnstrano.com>
Newsgroups: sybase.public.powerbuilder.datawindow
References: <4a92c96f.11b5.1681692777@sybase.com>
Subject: Re: Displaying blob image from database
Lines: 41
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2180
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2180
X-RFC2646: Format=Flowed; Original
NNTP-Posting-Host: vip152.sybase.com
X-Original-NNTP-Posting-Host: vip152.sybase.com
Message-ID: <4a92e0e8$1@forums-1-dub>
Date: 24 Aug 2009 11:50:16 -0700
X-Trace: forums-1-dub 1251139816 10.22.241.152 (24 Aug 2009 11:50:16 -0700)
X-Original-Trace: 24 Aug 2009 11:50:16 -0700, vip152.sybase.com
X-Authenticated-User: TeamSybase
Path: forums-1-dub!not-for-mail
Xref: forums-1-dub sybase.public.powerbuilder.datawindow:89809
Article PK: 418999

There's a thread over in sybase.public.powerbuilder.general entitled
"InkPicture control"
that began on 8/21 that discusses using an InkPicture control
as well as a picture control in concert with calling SetPicture().

--
John Strano - Sybase Technology Evangelist

blog: http://powerbuilder.johnstrano.com/

<William Winters> wrote in message
news:4a92c96f.11b5.1681692777@sybase.com...
> Hello All,
>
> I have an issue that I hope I can get some help with. I am
> trying to display a bitmap image in a datawindow that is
> stored in a blob in the database. I followed the steps:
> Create datawindow select fields other than blob field
> Inserted Ole database blob control
> Selected table/blob field
> Key clause = key field = :keyfieldintable
> Client Name expression: "ID: " + :keyfieldintable
> Selcted Ole class Paint.Picture:Bitmap Image
>
> When I retrieve the ole field is blank. When I doubleclick
> on it, it brings up the Paint window, but no image.
>
> I can use these same steps to display an image using the PB
> demeo db.
>
> Am I missing something?
>
> Notes:
> PB: 9 & 11
> DB: Mssql server
> The ID field is unique but not set up as an index field
>
> Thanks in advance!


Terry Dykstra [TeamSybase] Posted on 2009-08-24 21:10:55.0Z
Reply-To: "Terry Dykstra [TeamSybase]" <dontreply_tddykstra@forestoil.ca.x>
From: "Terry Dykstra [TeamSybase]" <tddykstra@forestoil.ca>
Newsgroups: sybase.public.powerbuilder.datawindow
References: <4a92c96f.11b5.1681692777@sybase.com>
Subject: Re: Displaying blob image from database
Lines: 41
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.3138
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.3350
X-RFC2646: Format=Flowed; Original
NNTP-Posting-Host: vip152.sybase.com
X-Original-NNTP-Posting-Host: vip152.sybase.com
Message-ID: <4a9301df$1@forums-1-dub>
Date: 24 Aug 2009 14:10:55 -0700
X-Trace: forums-1-dub 1251148255 10.22.241.152 (24 Aug 2009 14:10:55 -0700)
X-Original-Trace: 24 Aug 2009 14:10:55 -0700, vip152.sybase.com
X-Authenticated-User: TeamSybase
Path: forums-1-dub!not-for-mail
Xref: forums-1-dub sybase.public.powerbuilder.datawindow:89814
Article PK: 419003

The blob needs to have been saved to the database with the
selctblob()/updateblob() functions first. That adds the ole information to
the blob so that the ole server knows how to process the blob.

--
Terry Dykstra (TeamSybase)
http://powerbuilder.codeXchange.sybase.com/
http://casexpress.sybase.com
product enhancement requests:
http://my.isug.com/cgi-bin/1/c/submit_enhancement

<William Winters> wrote in message
news:4a92c96f.11b5.1681692777@sybase.com...
> Hello All,
>
> I have an issue that I hope I can get some help with. I am
> trying to display a bitmap image in a datawindow that is
> stored in a blob in the database. I followed the steps:
> Create datawindow select fields other than blob field
> Inserted Ole database blob control
> Selected table/blob field
> Key clause = key field = :keyfieldintable
> Client Name expression: "ID: " + :keyfieldintable
> Selcted Ole class Paint.Picture:Bitmap Image
>
> When I retrieve the ole field is blank. When I doubleclick
> on it, it brings up the Paint window, but no image.
>
> I can use these same steps to display an image using the PB
> demeo db.
>
> Am I missing something?
>
> Notes:
> PB: 9 & 11
> DB: Mssql server
> The ID field is unique but not set up as an index field
>
> Thanks in advance!


William Winters Posted on 2009-08-25 13:48:23.0Z
Sender: 3564.4a93e35b.1804289383@sybase.com
From: William Winters
Newsgroups: sybase.public.powerbuilder.datawindow
Subject: Re: Displaying blob image from database
X-Mailer: WebNews to Mail Gateway v1.1t
Message-ID: <4a93eba6.36a1.1681692777@sybase.com>
References: <4a9301df$1@forums-1-dub>
NNTP-Posting-Host: 10.22.241.41
X-Original-NNTP-Posting-Host: 10.22.241.41
Date: 25 Aug 2009 06:48:23 -0700
X-Trace: forums-1-dub 1251208103 10.22.241.41 (25 Aug 2009 06:48:23 -0700)
X-Original-Trace: 25 Aug 2009 06:48:23 -0700, 10.22.241.41
Lines: 48
Path: forums-1-dub!not-for-mail
Xref: forums-1-dub sybase.public.powerbuilder.datawindow:89817
Article PK: 419008

Thanks Terry!

Once I use SelectBlob to retrieve the value into a blob
variable, how do I display it on the datawindow?

> The blob needs to have been saved to the database with the
> selctblob()/updateblob() functions first. That adds the
> ole information to the blob so that the ole server knows
> how to process the blob.
>
> --
> Terry Dykstra (TeamSybase)
> http://powerbuilder.codeXchange.sybase.com/
> http://casexpress.sybase.com
> product enhancement requests:
> http://my.isug.com/cgi-bin/1/c/submit_enhancement
>
> <William Winters> wrote in message
> news:4a92c96f.11b5.1681692777@sybase.com...
> > Hello All,
> >
> > I have an issue that I hope I can get some help with. I
> > am trying to display a bitmap image in a datawindow that
> > is stored in a blob in the database. I followed the
> > steps: Create datawindow select fields other than blob
> > field Inserted Ole database blob control
> > Selected table/blob field
> > Key clause = key field = :keyfieldintable
> > Client Name expression: "ID: " + :keyfieldintable
> > Selcted Ole class Paint.Picture:Bitmap Image
> >
> > When I retrieve the ole field is blank. When I
> > doubleclick on it, it brings up the Paint window, but no
> image. >
> > I can use these same steps to display an image using the
> > PB demeo db.
> >
> > Am I missing something?
> >
> > Notes:
> > PB: 9 & 11
> > DB: Mssql server
> > The ID field is unique but not set up as an index field
> >
> > Thanks in advance!
>
>