Sybase NNTP forums - End Of Life (EOL)

The NNTP forums from Sybase - forums.sybase.com - are now closed.

All new questions should be directed to the appropriate forum at the SAP Community Network (SCN).

Individual products have links to the respective forums on SCN, or you can go to SCN and search for your product in the search box (upper right corner) to find your specific developer center.

Sorting issue with checkbox not painting - PB11.5 build 2506

4 posts in DataWindow Last posting was on 2009-09-01 16:14:43.0Z
Liezl Posted on 2009-08-25 15:49:02.0Z
Sender: 2b47.4a939e29.846930886@sybase.com
From: Liezl
Newsgroups: sybase.public.powerbuilder.datawindow
Subject: Sorting issue with checkbox not painting - PB11.5 build 2506
X-Mailer: WebNews to Mail Gateway v1.1t
Message-ID: <4a9407ee.3aef.1681692777@sybase.com>
MIME-Version: 1.0
Content-Type: multipart/mixed; boundary="-=_forums-1-dub4a9407ee"
NNTP-Posting-Host: 10.22.241.41
X-Original-NNTP-Posting-Host: 10.22.241.41
Date: 25 Aug 2009 08:49:02 -0700
X-Trace: forums-1-dub 1251215342 10.22.241.41 (25 Aug 2009 08:49:02 -0700)
X-Original-Trace: 25 Aug 2009 08:49:02 -0700, 10.22.241.41
Lines: 1875
Path: forums-1-dub!not-for-mail
Xref: forums-1-dub sybase.public.powerbuilder.datawindow:89821
Article PK: 419012

Hello,
Please see the attached screenshots, but what happens is
that on one of our machines used for testing, the ASCENDING
checkboxes used for sorting on the datawindow, do NOT
appear, where as on the other machines it works.

The windows exist in our client app, which has recently been
upgraded from 6.5 to PB 11.5 build 2506
The one machine, on which it doesn't work is XP 2002 with
service pack 3, with 512 MB ram and a 1.80 ghz processor -
Pentium

On the one where it works/appears it's XP 2002 service pack
3 and dual cpu 2.20 ghz and about a gig's memory

Any Ideas?
Liezl

creditworx_sorting_options.JPG
creditworx_sorting_options_PC_info.JPG

"Jerry Siegel [TeamSybase]" <jNOsSPAMsiegel Posted on 2009-08-25 16:05:55.0Z
From: "Jerry Siegel [TeamSybase]" <jNOsSPAMsiegel@yahoo!.com>
Newsgroups: sybase.public.powerbuilder.datawindow
References: <4a9407ee.3aef.1681692777@sybase.com>
Subject: Re: Sorting issue with checkbox not painting - PB11.5 build 2506
Lines: 36
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.5843
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.5579
X-RFC2646: Format=Flowed; Original
NNTP-Posting-Host: vip152.sybase.com
X-Original-NNTP-Posting-Host: vip152.sybase.com
Message-ID: <4a940be3$1@forums-1-dub>
Date: 25 Aug 2009 09:05:55 -0700
X-Trace: forums-1-dub 1251216355 10.22.241.152 (25 Aug 2009 09:05:55 -0700)
X-Original-Trace: 25 Aug 2009 09:05:55 -0700, vip152.sybase.com
X-Authenticated-User: TeamSybase
Path: forums-1-dub!not-for-mail
Xref: forums-1-dub sybase.public.powerbuilder.datawindow:89822
Article PK: 419006

I wish everyone would post such complete information! <G>
The obvious difference is the memory - 512K is very minimal and PB has been
known to get flakey when memory gets scarce. One thing to try before adding
ROM is to check the virtual memory setup. On the system properties window,
advanced tab, click the Settings button for Performance, then see the
Advanced tab. You probably want to let Windows manage VM. You will need at
least a gig of free disk space - if you don't have that then maybe that
machine is ready to be retired.

--
Report Bugs: http://case-express.sybase.com/cx/welcome.do
Product Enhancement Requests:
http://my.isug.com/cgi-bin/1/c/submit_enhancement

<Liezl> wrote in message news:4a9407ee.3aef.1681692777@sybase.com...
> Hello,
> Please see the attached screenshots, but what happens is
> that on one of our machines used for testing, the ASCENDING
> checkboxes used for sorting on the datawindow, do NOT
> appear, where as on the other machines it works.
>
> The windows exist in our client app, which has recently been
> upgraded from 6.5 to PB 11.5 build 2506
> The one machine, on which it doesn't work is XP 2002 with
> service pack 3, with 512 MB ram and a 1.80 ghz processor -
> Pentium
>
> On the one where it works/appears it's XP 2002 service pack
> 3 and dual cpu 2.20 ghz and about a gig's memory
>
> Any Ideas?
> Liezl
>


Scott Morris Posted on 2009-08-25 18:50:37.0Z
From: "Scott Morris" <bogus@bogus.com>
Newsgroups: sybase.public.powerbuilder.datawindow
References: <4a9407ee.3aef.1681692777@sybase.com>
Subject: Re: Sorting issue with checkbox not painting - PB11.5 build 2506
Lines: 22
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.5843
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.5579
X-RFC2646: Format=Flowed; Original
NNTP-Posting-Host: vip152.sybase.com
X-Original-NNTP-Posting-Host: vip152.sybase.com
Message-ID: <4a94327d$1@forums-1-dub>
Date: 25 Aug 2009 11:50:37 -0700
X-Trace: forums-1-dub 1251226237 10.22.241.152 (25 Aug 2009 11:50:37 -0700)
X-Original-Trace: 25 Aug 2009 11:50:37 -0700, vip152.sybase.com
Path: forums-1-dub!not-for-mail
Xref: forums-1-dub sybase.public.powerbuilder.datawindow:89824
Article PK: 419010


<Liezl> wrote in message news:4a9407ee.3aef.1681692777@sybase.com...
> Hello,
> Please see the attached screenshots, but what happens is
> that on one of our machines used for testing, the ASCENDING
> checkboxes used for sorting on the datawindow, do NOT
> appear, where as on the other machines it works.
>
> The windows exist in our client app, which has recently been
> upgraded from 6.5 to PB 11.5 build 2506
> The one machine, on which it doesn't work is XP 2002 with
> service pack 3, with 512 MB ram and a 1.80 ghz processor -
> Pentium
>
> On the one where it works/appears it's XP 2002 service pack
> 3 and dual cpu 2.20 ghz and about a gig's memory

Is one using large fonts (or extra large fonts)? This could simply be a
display issue where the checkbox is pushed past the right border. Try
navigating via the keyboard to one of the checkboxes (assuming that such a
thing is possible).


Liezl Posted on 2009-09-01 16:14:43.0Z
Sender: 2e05.4a9d3cfd.846930886@sybase.com
From: Liezl
Newsgroups: sybase.public.powerbuilder.datawindow
Subject: Re: Sorting issue with checkbox not painting - PB11.5 build 2506
X-Mailer: WebNews to Mail Gateway v1.1t
Message-ID: <4a9d4873.3035.1681692777@sybase.com>
References: <4a94327d$1@forums-1-dub>
NNTP-Posting-Host: 10.22.241.41
X-Original-NNTP-Posting-Host: 10.22.241.41
Date: 1 Sep 2009 09:14:43 -0700
X-Trace: forums-1-dub 1251821683 10.22.241.41 (1 Sep 2009 09:14:43 -0700)
X-Original-Trace: 1 Sep 2009 09:14:43 -0700, 10.22.241.41
Lines: 31
Path: forums-1-dub!not-for-mail
Xref: forums-1-dub sybase.public.powerbuilder.datawindow:89873
Article PK: 419061

It was EXACTLY that!
Thanks very much for the contributions.
The issue was solved, because this very one machine had
larger fonts, which caused the checkboxes to dissapear
behind the window wall, if I can call it that.

Liezl

> <Liezl> wrote in message
> > news:4a9407ee.3aef.1681692777@sybase.com... Hello,
> > Please see the attached screenshots, but what happens is
> > that on one of our machines used for testing, the
> > ASCENDING checkboxes used for sorting on the datawindow,
> > do NOT appear, where as on the other machines it works.
> >
> > The windows exist in our client app, which has recently
> > been upgraded from 6.5 to PB 11.5 build 2506
> > The one machine, on which it doesn't work is XP 2002
> > with service pack 3, with 512 MB ram and a 1.80 ghz
> > processor - Pentium
> >
> > On the one where it works/appears it's XP 2002 service
> > pack 3 and dual cpu 2.20 ghz and about a gig's memory
>
> Is one using large fonts (or extra large fonts)? This
> could simply be a display issue where the checkbox is
> pushed past the right border. Try navigating via the
> keyboard to one of the checkboxes (assuming that such a
> thing is possible).
>
>