Sybase NNTP forums - End Of Life (EOL)

The NNTP forums from Sybase - forums.sybase.com - are now closed.

All new questions should be directed to the appropriate forum at the SAP Community Network (SCN).

Individual products have links to the respective forums on SCN, or you can go to SCN and search for your product in the search box (upper right corner) to find your specific developer center.

after load database the data and log segments are mixed

6 posts in General Discussion Last posting was on 2009-10-30 06:01:44.0Z
Sergio Posted on 2009-10-16 16:02:58.0Z
Sender: 2c64.4ad89893.1804289383@sybase.com
From: Sergio
Newsgroups: sybase.public.ase.general
Subject: after load database the data and log segments are mixed
X-Mailer: WebNews to Mail Gateway v1.1t
Message-ID: <4ad89932.2c84.1681692777@sybase.com>
NNTP-Posting-Host: 10.22.241.41
X-Original-NNTP-Posting-Host: 10.22.241.41
Date: 16 Oct 2009 09:02:58 -0700
X-Trace: forums-1-dub 1255708978 10.22.241.41 (16 Oct 2009 09:02:58 -0700)
X-Original-Trace: 16 Oct 2009 09:02:58 -0700, 10.22.241.41
Lines: 18
Path: forums-1-dub!not-for-mail
Xref: forums-1-dub sybase.public.ase.general:28487
Article PK: 77735

Hi,

I'm facing problems when I'm trying load a dump executed on
ASE 12.5.0.3.

One example is: I created my database exactly like on the
version 12.5.0.3 on 12.5.4 (with separeted devices for data
and log). But after the load, my device used for data was
changed for both data and log.

The platform of the ASE 12.5.0.3 is Solaris 8 and for 12.5.4
is Intel Solaris. I confirmed that this is supported.

So did you any idea about this problem?

Thanks in advance,

Sergio


Jayadeva Posted on 2009-10-16 16:20:24.0Z
Sender: 655c.4ad6b539.1804289383@sybase.com
From: Jayadeva
Newsgroups: sybase.public.ase.general
Subject: Re: after load database the data and log segments are mixed
X-Mailer: WebNews to Mail Gateway v1.1t
Message-ID: <4ad89d48.2d44.1681692777@sybase.com>
References: <4ad89932.2c84.1681692777@sybase.com>
NNTP-Posting-Host: 10.22.241.41
X-Original-NNTP-Posting-Host: 10.22.241.41
Date: 16 Oct 2009 09:20:24 -0700
X-Trace: forums-1-dub 1255710024 10.22.241.41 (16 Oct 2009 09:20:24 -0700)
X-Original-Trace: 16 Oct 2009 09:20:24 -0700, 10.22.241.41
Lines: 37
Path: forums-1-dub!not-for-mail
Xref: forums-1-dub sybase.public.ase.general:28488
Article PK: 77729

Don't refer sp_helpdb output to create the db's on target
server, you need to query sysusages table

check your server logical page size with select
@@maxpagesize;
if it is 2K then you can use below simple query.

select size/512, segmap from master..sysusages where
dbid=db_id('dbname')

segmap == 4 --> log
segmap == 3 --> data
segmap == 7 --> mix data + log
segmap == other number is userdefined segments

Jayadeva.

> Hi,
>
> I'm facing problems when I'm trying load a dump executed
> on ASE 12.5.0.3.
>
> One example is: I created my database exactly like on the
> version 12.5.0.3 on 12.5.4 (with separeted devices for
> data and log). But after the load, my device used for data
> was changed for both data and log.
>
> The platform of the ASE 12.5.0.3 is Solaris 8 and for
> 12.5.4 is Intel Solaris. I confirmed that this is
> supported.
>
> So did you any idea about this problem?
>
> Thanks in advance,
>
> Sergio


Bret Halford [Sybase] Posted on 2009-10-16 18:47:34.0Z
From: "Bret Halford [Sybase]" <bret@sybase.com>
Organization: Sybase, Inc.
User-Agent: Thunderbird 2.0.0.23 (Windows/20090812)
MIME-Version: 1.0
Newsgroups: sybase.public.ase.general
Subject: Re: after load database the data and log segments are mixed
References: <4ad89932.2c84.1681692777@sybase.com> <4ad89d48.2d44.1681692777@sybase.com>
In-Reply-To: <4ad89d48.2d44.1681692777@sybase.com>
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 7bit
NNTP-Posting-Host: vip152.sybase.com
X-Original-NNTP-Posting-Host: vip152.sybase.com
Message-ID: <4ad8bfc6$1@forums-1-dub>
Date: 16 Oct 2009 11:47:34 -0700
X-Trace: forums-1-dub 1255718854 10.22.241.152 (16 Oct 2009 11:47:34 -0700)
X-Original-Trace: 16 Oct 2009 11:47:34 -0700, vip152.sybase.com
Lines: 11
X-Authenticated-User: techsupp
Path: forums-1-dub!not-for-mail
Xref: forums-1-dub sybase.public.ase.general:28489
Article PK: 77730


Jayadeva wrote:
> Don't refer sp_helpdb output to create the db's on target
> server, you need to query sysusages table
>

Just to expand a little on this: Prior to 12.5.1, the
sp_helpdb output displayed database fragments ordered by
device name. The 12.5.1 and later versions of sp_helpdb
order the fragments by lstart, which is the order in which
they were created.


Vivek Kak Posted on 2009-10-20 05:11:43.0Z
Sender: 1f96.4add1be1.1804289383@sybase.com
From: Vivek Kak
Newsgroups: sybase.public.ase.general
Subject: Re: after load database the data and log segments are mixed
X-Mailer: WebNews to Mail Gateway v1.1t
Message-ID: <4add468f.26cf.1681692777@sybase.com>
References: <4ad8bfc6$1@forums-1-dub>
NNTP-Posting-Host: 10.22.241.41
X-Original-NNTP-Posting-Host: 10.22.241.41
Date: 19 Oct 2009 22:11:43 -0700
X-Trace: forums-1-dub 1256015503 10.22.241.41 (19 Oct 2009 22:11:43 -0700)
X-Original-Trace: 19 Oct 2009 22:11:43 -0700, 10.22.241.41
Lines: 20
Path: forums-1-dub!not-for-mail
Xref: forums-1-dub sybase.public.ase.general:28510
Article PK: 77751

You might be intrested in below link which sheds some light
light on the same.


http://www.sybase.com/detail?id=1324


HTH,
Vivek

> Jayadeva wrote:
> > Don't refer sp_helpdb output to create the db's on
> > target server, you need to query sysusages table
> >
>
> Just to expand a little on this: Prior to 12.5.1, the
> sp_helpdb output displayed database fragments ordered by
> device name. The 12.5.1 and later versions of sp_helpdb
> order the fragments by lstart, which is the order in which
> they were created.
>


Sergio Posted on 2009-10-21 13:23:33.0Z
Sender: 9c1.4adf0b38.1804289383@sybase.com
From: Sergio
Newsgroups: sybase.public.ase.general
Subject: Re: after load database the data and log segments are mixed
X-Mailer: WebNews to Mail Gateway v1.1t
Message-ID: <4adf0b55.9c8.1681692777@sybase.com>
References: <4add468f.26cf.1681692777@sybase.com>
NNTP-Posting-Host: 10.22.241.41
X-Original-NNTP-Posting-Host: 10.22.241.41
Date: 21 Oct 2009 06:23:33 -0700
X-Trace: forums-1-dub 1256131413 10.22.241.41 (21 Oct 2009 06:23:33 -0700)
X-Original-Trace: 21 Oct 2009 06:23:33 -0700, 10.22.241.41
Lines: 35
Path: forums-1-dub!not-for-mail
Xref: forums-1-dub sybase.public.ase.general:28517
Article PK: 77759

Hi,

Thanks for your attencion on this case.

The resolution for this problem is create the database
exactly as the database where we make a dump.

This is all.

Best Regards,


Sergio

> You might be intrested in below link which sheds some
> light light on the same.
>
>
> http://www.sybase.com/detail?id=1324
>
>
> HTH,
> Vivek
> > Jayadeva wrote:
> > > Don't refer sp_helpdb output to create the db's on
> > > target server, you need to query sysusages table
> > >
> >
> > Just to expand a little on this: Prior to 12.5.1, the
> > sp_helpdb output displayed database fragments ordered by
> > device name. The 12.5.1 and later versions of sp_helpdb
> > order the fragments by lstart, which is the order in
> > which they were created.
> >


YSR Posted on 2009-10-30 06:01:44.0Z
Sender: 7db6.4aea7f85.1804289383@sybase.com
From: YSR
Newsgroups: sybase.public.ase.general
Subject: Re: after load database the data and log segments are mixed
X-Mailer: WebNews to Mail Gateway v1.1t
Message-ID: <4aea8148.7e05.1681692777@sybase.com>
References: <4adf0b55.9c8.1681692777@sybase.com>
NNTP-Posting-Host: 10.22.241.41
X-Original-NNTP-Posting-Host: 10.22.241.41
Date: 29 Oct 2009 22:01:44 -0800
X-Trace: forums-1-dub 1256882504 10.22.241.41 (29 Oct 2009 22:01:44 -0800)
X-Original-Trace: 29 Oct 2009 22:01:44 -0800, 10.22.241.41
Lines: 45
Path: forums-1-dub!not-for-mail
Xref: forums-1-dub sybase.public.ase.general:28569
Article PK: 77812

Hi All,

try to create the db with for load option and load the db so
thet it will create the db on the same segment

Thanks
YSR

> Hi,
>
> Thanks for your attencion on this case.
>
> The resolution for this problem is create the database
> exactly as the database where we make a dump.
>
> This is all.
>
> Best Regards,
>
>
> Sergio
>
> > You might be intrested in below link which sheds some
> > light light on the same.
> >
> >
> > http://www.sybase.com/detail?id=1324
> >
> >
> > HTH,
> > Vivek
> > > Jayadeva wrote:
> > > > Don't refer sp_helpdb output to create the db's on
> > > > target server, you need to query sysusages table
> > > >
> > >
> > > Just to expand a little on this: Prior to 12.5.1, the
> > > sp_helpdb output displayed database fragments ordered
> > > by device name. The 12.5.1 and later versions of
> > > sp_helpdb order the fragments by lstart, which is the
> > > order in which they were created.
> > >