Sybase NNTP forums - End Of Life (EOL)

The NNTP forums from Sybase - forums.sybase.com - are now closed.

All new questions should be directed to the appropriate forum at the SAP Community Network (SCN).

Individual products have links to the respective forums on SCN, or you can go to SCN and search for your product in the search box (upper right corner) to find your specific developer center.

Sybase ASE 15.5 Services in Win XP not starting manually or automatically

2 posts in General Discussion Last posting was on 2010-12-13 14:28:05.0Z
MAK Posted on 2010-12-13 11:35:29.0Z
Sender: 652b.4d05fa82.1804289383@sybase.com
From: MAK
Newsgroups: sybase.public.ase.general
Subject: Sybase ASE 15.5 Services in Win XP not starting manually or automatically
X-Mailer: WebNews to Mail Gateway v1.1t
Message-ID: <4d060501.671e.1681692777@sybase.com>
MIME-Version: 1.0
Content-Type: multipart/mixed; boundary="-=_forums-1-dub4d060501"
NNTP-Posting-Host: 10.22.241.41
X-Original-NNTP-Posting-Host: 10.22.241.41
Date: 13 Dec 2010 03:35:29 -0800
X-Trace: forums-1-dub 1292240129 10.22.241.41 (13 Dec 2010 03:35:29 -0800)
X-Original-Trace: 13 Dec 2010 03:35:29 -0800, 10.22.241.41
Lines: 133
Path: forums-1-dub!not-for-mail
Xref: forums-1-dub sybase.public.ase.general:29809
Article PK: 79038

Hi,

I have installed Sybase ASE 15.5 Developer Edition on
Windows XP (SP3), but the following Services are not getting
started automatically or manually.

Sybase BCKServer _ <ServerName>_BS
Sybase MONServer _ <ServerName>_MS
Sybase SQLServer _ <ServerName>
Sybase Unified Agent
Sybase XPServer _ <ServerName>_XP

Attached is the log when I executed manually the
RUN_<ServerName>.bat which gets on the last line of the log.

I would appreciate if you could help me out on the above
Services getting started.

Thanks and regards,
MAK


Sherlock, Kevin [TeamSybase] Posted on 2010-12-13 14:28:05.0Z
From: "Sherlock, Kevin [TeamSybase]" <kevin.sherlock@teamsybase.com>
Newsgroups: sybase.public.ase.general
References: <4d060501.671e.1681692777@sybase.com>
Subject: Re: Sybase ASE 15.5 Services in Win XP not starting manually or automatically
Lines: 41
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.5512
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.5512
X-RFC2646: Format=Flowed; Original
NNTP-Posting-Host: vip152.sybase.com
X-Original-NNTP-Posting-Host: vip152.sybase.com
Message-ID: <4d062d75$1@forums-1-dub>
Date: 13 Dec 2010 06:28:05 -0800
X-Trace: forums-1-dub 1292250485 10.22.241.152 (13 Dec 2010 06:28:05 -0800)
X-Original-Trace: 13 Dec 2010 06:28:05 -0800, vip152.sybase.com
X-Authenticated-User: teamsybase
Path: forums-1-dub!not-for-mail
Xref: forums-1-dub sybase.public.ase.general:29810
Article PK: 79039

Did you configure those services using "Server Config" ?

That's found in

Start->Programs->Adaptive Server Enterprise->Server Config

In that dialog, there is a place for "Error log path" which you can specify
the error log for these services. Look in that file for a clue as to what
is wrong. I'll note that you choose an interesting name for your server,
specifically the string "<ServerName>". Unless you are purposely
obfuscating the real name here, I would suggest something more specific and
without special characters.

Your posted output for the ASE server error log looks like ASE is starting
successfully, but doesn't tell us much of anything about the services you
are asking about.

<MAK> wrote in message news:4d060501.671e.1681692777@sybase.com...
> Hi,
>
> I have installed Sybase ASE 15.5 Developer Edition on
> Windows XP (SP3), but the following Services are not getting
> started automatically or manually.
>
> Sybase BCKServer _ <ServerName>_BS
> Sybase MONServer _ <ServerName>_MS
> Sybase SQLServer _ <ServerName>
> Sybase Unified Agent
> Sybase XPServer _ <ServerName>_XP
>
> Attached is the log when I executed manually the
> RUN_<ServerName>.bat which gets on the last line of the log.
>
> I would appreciate if you could help me out on the above
> Services getting started.
>
> Thanks and regards,
> MAK
>