Sybase NNTP forums - End Of Life (EOL)

The NNTP forums from Sybase - forums.sybase.com - are now closed.

All new questions should be directed to the appropriate forum at the SAP Community Network (SCN).

Individual products have links to the respective forums on SCN, or you can go to SCN and search for your product in the search box (upper right corner) to find your specific developer center.

reorg rebuild

4 posts in General Discussion Last posting was on 2011-02-04 03:19:18.0Z
guest Posted on 2011-02-02 18:36:10.0Z
Sender: 748a.4d49a27f.1804289383@sybase.com
From: guest
Newsgroups: sybase.public.ase.general
Subject: reorg rebuild
X-Mailer: WebNews to Mail Gateway v1.1t
Message-ID: <4d49a41a.74bc.1681692777@sybase.com>
NNTP-Posting-Host: 10.22.241.41
X-Original-NNTP-Posting-Host: 10.22.241.41
Date: 2 Feb 2011 10:36:10 -0800
X-Trace: forums-1-dub 1296671770 10.22.241.41 (2 Feb 2011 10:36:10 -0800)
X-Original-Trace: 2 Feb 2011 10:36:10 -0800, 10.22.241.41
Lines: 14
Path: forums-1-dub!not-for-mail
Xref: forums-1-dub sybase.public.ase.general:29912
Article PK: 79142

Running "reorg rebuild table index". The statement returns
"there are approximately 'no' pages to be processed. However
when checking the index it does not show current date/time.
No indication of the reorg on errorlog. This is as opposed
to "reorg rebuild table", which rebuilds all the indexes
against the table and show current date/time. This is on a
12.5.4 ESD8 server.

On ASE 15.0.3 ESD1 can even run "reorg rebuild table index"
on table although "reorg rebuild table" works fine.

Are there bugs with specifying index for the reorg rebuild?
Please advise.


Bret Halford Posted on 2011-02-02 23:19:03.0Z
From: Bret Halford <bret@sybase.com>
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.9.2.13) Gecko/20101207 Thunderbird/3.1.7
MIME-Version: 1.0
Newsgroups: sybase.public.ase.general
Subject: Re: reorg rebuild
References: <4d49a41a.74bc.1681692777@sybase.com>
In-Reply-To: <4d49a41a.74bc.1681692777@sybase.com>
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 7bit
NNTP-Posting-Host: vip152.sybase.com
X-Original-NNTP-Posting-Host: vip152.sybase.com
Message-ID: <4d49e667$1@forums-1-dub>
Date: 2 Feb 2011 15:19:03 -0800
X-Trace: forums-1-dub 1296688743 10.22.241.152 (2 Feb 2011 15:19:03 -0800)
X-Original-Trace: 2 Feb 2011 15:19:03 -0800, vip152.sybase.com
Lines: 20
Path: forums-1-dub!not-for-mail
Xref: forums-1-dub sybase.public.ase.general:29913
Article PK: 79141


On 2/2/2011 11:36 AM, guest wrote:
> Running "reorg rebuild table index". The statement returns
> "there are approximately 'no' pages to be processed. However
> when checking the index it does not show current date/time.
> No indication of the reorg on errorlog. This is as opposed
> to "reorg rebuild table", which rebuilds all the indexes
> against the table and show current date/time. This is on a
> 12.5.4 ESD8 server.
>
> On ASE 15.0.3 ESD1 can even run "reorg rebuild table index"
> on table although "reorg rebuild table" works fine.
>
> Are there bugs with specifying index for the reorg rebuild?
> Please advise.

could you post the output of

sp_spaceused <tablename>, 1

and the actual command and output of the REORG?


guest Posted on 2011-02-03 03:03:05.0Z
Sender: 7789.4d49b765.1804289383@sybase.com
From: guest
Newsgroups: sybase.public.ase.general
Subject: Re: reorg rebuild
X-Mailer: WebNews to Mail Gateway v1.1t
Message-ID: <4d4a1ae9.6ba.1681692777@sybase.com>
References: <4d49e667$1@forums-1-dub>
NNTP-Posting-Host: 10.22.241.41
X-Original-NNTP-Posting-Host: 10.22.241.41
Date: 2 Feb 2011 19:03:05 -0800
X-Trace: forums-1-dub 1296702185 10.22.241.41 (2 Feb 2011 19:03:05 -0800)
X-Original-Trace: 2 Feb 2011 19:03:05 -0800, 10.22.241.41
Lines: 44
Path: forums-1-dub!not-for-mail
Xref: forums-1-dub sybase.public.ase.general:29914
Article PK: 79145


> On 2/2/2011 11:36 AM, guest wrote:
> > Running "reorg rebuild table index". The statement
> > returns "there are approximately 'no' pages to be
> > processed. However when checking the index it does not
> > show current date/time. No indication of the reorg on
> > errorlog. This is as opposed to "reorg rebuild table",
> > which rebuilds all the indexes against the table and
> > show current date/time. This is on a 12.5.4 ESD8 server.
> >
> > On ASE 15.0.3 ESD1 can even run "reorg rebuild table
> > index" on table although "reorg rebuild table" works
> fine. >
> > Are there bugs with specifying index for the reorg
> > rebuild? Please advise.
>
> could you post the output of
>
> sp_spaceused <tablename>, 1
>
> and the actual command and output of the REORG?

1> sp_spaceused LON_PV1, 1
2> go
index_name size reserved unused
-------------------- ---------- ---------- ----------
LON_PV1 0 KB 1558900 KB 100 KB
LON_PV1_DATA 76736 KB 76796 KB 60 KB
LON_PV1_JOB 76736 KB 76796 KB 60 KB
LON_PV1_NB 78152 KB 78264 KB 112 KB
LON_PV1_TRADE_NUM 78152 KB 78264 KB 112 KB

(1 row affected)
name rowtotal reserved data
index_size unused
-------------------- ----------- ---------------
--------------- --------------- ---------------
LON_PV1 12860088 1869020 KB 1558800 KB
309776 KB 444 KB
(return status = 0)

1> reorg rebuild LON_PV1 LON_PV1_NB
2> go
There are approximately 19409 pages to be processed.
10016 pages have been processed.