Sybase NNTP forums - End Of Life (EOL)

The NNTP forums from Sybase - forums.sybase.com - are now closed.

All new questions should be directed to the appropriate forum at the SAP Community Network (SCN).

Individual products have links to the respective forums on SCN, or you can go to SCN and search for your product in the search box (upper right corner) to find your specific developer center.

Application runs fast on webserver but slow on other computers

3 posts in Appeon (partner product) Last posting was on 2012-02-24 17:42:46.0Z
Jay Posted on 2012-02-24 13:36:40.0Z
Sender: 6825.4f4791f6.1804289383@sybase.com
From: jay
Newsgroups: sybase.public.appeon
Subject: Application runs fast on webserver but slow on other computers
X-Mailer: WebNews to Mail Gateway v1.1t
Message-ID: <4f479267.6836.1681692777@sybase.com>
NNTP-Posting-Host: 172.20.134.41
X-Original-NNTP-Posting-Host: 172.20.134.41
Date: 24 Feb 2012 05:36:40 -0800
X-Trace: forums-1-dub 1330090600 172.20.134.41 (24 Feb 2012 05:36:40 -0800)
X-Original-Trace: 24 Feb 2012 05:36:40 -0800, 172.20.134.41
Lines: 10
Path: forums-1-dub!not-for-mail
Xref: forums-1-dub sybase.public.appeon:2912
Article PK: 13654

Regarding the performance issue. I suspect that there is
some database or IIS setting problem. If I access the
application on the computer where it is installed then the
speed is good (for example access by http://localhost/myapp)
but if access it from other computer by
(http://Computer1/myapp) then the speed gets very slow.
When I enter the url on other computer to access the
application, the login window appears quickly but it takes a
lot of time when it has to connect the database. Do you have
any suggestion, where to look for the problem? Thanks.


Chris Pollach Posted on 2012-02-24 14:24:10.0Z
From: "Chris Pollach" <cpollach@travel-net.com>
Newsgroups: sybase.public.appeon
References: <4f479267.6836.1681692777@sybase.com>
Subject: Re: Application runs fast on webserver but slow on other computers
Lines: 29
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.5931
X-RFC2646: Format=Flowed; Original
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.6157
NNTP-Posting-Host: vip152.sybase.com
X-Original-NNTP-Posting-Host: vip152.sybase.com
Message-ID: <4f479d8a@forums-1-dub>
Date: 24 Feb 2012 06:24:10 -0800
X-Trace: forums-1-dub 1330093450 10.22.241.152 (24 Feb 2012 06:24:10 -0800)
X-Original-Trace: 24 Feb 2012 06:24:10 -0800, vip152.sybase.com
Path: forums-1-dub!not-for-mail
Xref: forums-1-dub sybase.public.appeon:2913
Article PK: 13653

Hi Jay;

Ahhh ... that's probably a network problem and related to the latency
delay in your system. I would talk to your network support group and see
what's happening. It may even be a backbone and/or firewall(s) issue or
combination of things that is compounding your perceived performance issue.

--
Regards ... Chris
President: STD Inc./ OSUG
VP ISUG - Membership
Blog: http://chrispollach.blogspot.com
PBDJ: http://chrispollach.sys-con.com
SourceForge: http://sourceforge.net/projects/stdfndclass

<jay> wrote in message news:4f479267.6836.1681692777@sybase.com...
> Regarding the performance issue. I suspect that there is
> some database or IIS setting problem. If I access the
> application on the computer where it is installed then the
> speed is good (for example access by http://localhost/myapp)
> but if access it from other computer by
> (http://Computer1/myapp) then the speed gets very slow.
> When I enter the url on other computer to access the
> application, the login window appears quickly but it takes a
> lot of time when it has to connect the database. Do you have
> any suggestion, where to look for the problem? Thanks.


Marco Meoni Posted on 2012-02-24 17:42:46.0Z
From: Marco Meoni <mail@marcomeoni.com>
User-Agent: Mozilla/5.0 (Macintosh; U; Intel Mac OS X 10.7; en-US; rv:1.9.2.11) Gecko/20101013 Thunderbird/3.1.5
MIME-Version: 1.0
Newsgroups: sybase.public.appeon
Subject: Re: Application runs fast on webserver but slow on other computers
References: <4f479267.6836.1681692777@sybase.com>
In-Reply-To: <4f479267.6836.1681692777@sybase.com>
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 7bit
NNTP-Posting-Host: vip152.sybase.com
X-Original-NNTP-Posting-Host: vip152.sybase.com
Message-ID: <4f47cc16$1@forums-1-dub>
Date: 24 Feb 2012 09:42:46 -0800
X-Trace: forums-1-dub 1330105366 10.22.241.152 (24 Feb 2012 09:42:46 -0800)
X-Original-Trace: 24 Feb 2012 09:42:46 -0800, vip152.sybase.com
Lines: 22
Path: forums-1-dub!not-for-mail
Xref: forums-1-dub sybase.public.appeon:2914
Article PK: 21946

I assume your network does not suffer of latency issue.
Is your DB (which you do not say of which type!) on the SAME machine as
the Appeon server?
In that case, since you say the login windows pops up quickly, run the
Appeon performance (localhost/yourapp?performance=1, see the tuning
guide) and check whether RPC calls slow down the application.
If that is the case, use the appeon_nvo_db_update object to group
several independent embedded SQL and dw operations in only one server call.
M.

On 2/24/12 2:36 PM, jay wrote:
> Regarding the performance issue. I suspect that there is
> some database or IIS setting problem. If I access the
> application on the computer where it is installed then the
> speed is good (for example access by http://localhost/myapp)
> but if access it from other computer by
> (http://Computer1/myapp) then the speed gets very slow.
> When I enter the url on other computer to access the
> application, the login window appears quickly but it takes a
> lot of time when it has to connect the database. Do you have
> any suggestion, where to look for the problem? Thanks.