Sybase NNTP forums - End Of Life (EOL)

The NNTP forums from Sybase - forums.sybase.com - are now closed.

All new questions should be directed to the appropriate forum at the SAP Community Network (SCN).

Individual products have links to the respective forums on SCN, or you can go to SCN and search for your product in the search box (upper right corner) to find your specific developer center.

Foreign Keys not being generated in script

4 posts in General Discussion Last posting was on 2012-05-18 19:01:12Z
Mark Posted on 2012-05-18 13:13:18Z
From: Mark <mlibner@yahoo.com>
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:12.0) Gecko/20120428 Thunderbird/12.0.1
MIME-Version: 1.0
Newsgroups: sybase.public.powerdesigner.general
Subject: Foreign Keys not being generated in script
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 7bit
NNTP-Posting-Host: vip152.sybase.com
X-Original-NNTP-Posting-Host: vip152.sybase.com
Message-ID: <4fb64aee$1@forums-1-dub>
Date: 18 May 2012 06:13:18 -0700
X-Trace: forums-1-dub 1337346798 10.22.241.152 (18 May 2012 06:13:18 -0700)
X-Original-Trace: 18 May 2012 06:13:18 -0700, vip152.sybase.com
Lines: 16
Path: forums-1-dub!not-for-mail
Xref: forums-1-dub sybase.public.powerdesigner.general:30796
Article PK: 834171

I'm sure there is setting I have turned off somewhere but I can't seem
to locate it. The script I generate from my model isn't including the
foreign keys. When I double click on the fk and go to preview it states
the following...
-- The preview is empty because of the setting.
-- Check the generation option.

I click on the Show Generation Options button for the fk and see the
boxes for fk checked in the left pane. The right pane has the create and
drop fk boxes checked as well as the Outside radio button checked.

Any help is appreciated.
Mark

PD 15.3.0.3248
DBMS ASE Cluster Edition 15.5


Ondra D. Posted on 2012-05-18 15:18:53Z
Sender: 1615.4fb666ea.1804289383@sybase.com
From: Ondra D.
Newsgroups: sybase.public.powerdesigner.general
Subject: Re: Foreign Keys not being generated in script
X-Mailer: WebNews to Mail Gateway v1.1t
Message-ID: <4fb6685d.1647.1681692777@sybase.com>
References: <4fb64aee$1@forums-1-dub>
NNTP-Posting-Host: 172.20.134.41
X-Original-NNTP-Posting-Host: 172.20.134.41
Date: 18 May 2012 08:18:53 -0700
X-Trace: forums-1-dub 1337354333 172.20.134.41 (18 May 2012 08:18:53 -0700)
X-Original-Trace: 18 May 2012 08:18:53 -0700, 172.20.134.41
Lines: 25
Path: forums-1-dub!not-for-mail
Xref: forums-1-dub sybase.public.powerdesigner.general:30797
Article PK: 834169

Hi Mark,

have you checked the Generate attribute on the General tab
of the reference? Is it set to true?

Ondrej Divis

> I'm sure there is setting I have turned off somewhere but
> I can't seem to locate it. The script I generate from my
> model isn't including the foreign keys. When I double
> click on the fk and go to preview it states the
> following... -- The preview is empty because of the
> setting. -- Check the generation option.
>
> I click on the Show Generation Options button for the fk
> and see the boxes for fk checked in the left pane. The
> right pane has the create and drop fk boxes checked as
> well as the Outside radio button checked.
>
> Any help is appreciated.
> Mark
>
> PD 15.3.0.3248
> DBMS ASE Cluster Edition 15.5


Mark Posted on 2012-05-18 16:42:17Z
From: Mark <mlibner@yahoo.com>
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:12.0) Gecko/20120428 Thunderbird/12.0.1
MIME-Version: 1.0
Newsgroups: sybase.public.powerdesigner.general
Subject: Re: Foreign Keys not being generated in script
References: <4fb64aee$1@forums-1-dub> <4fb6685d.1647.1681692777@sybase.com>
In-Reply-To: <4fb6685d.1647.1681692777@sybase.com>
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 7bit
NNTP-Posting-Host: vip152.sybase.com
X-Original-NNTP-Posting-Host: vip152.sybase.com
Message-ID: <4fb67be9$1@forums-1-dub>
Date: 18 May 2012 09:42:17 -0700
X-Trace: forums-1-dub 1337359337 10.22.241.152 (18 May 2012 09:42:17 -0700)
X-Original-Trace: 18 May 2012 09:42:17 -0700, vip152.sybase.com
Lines: 34
Path: forums-1-dub!not-for-mail
Xref: forums-1-dub sybase.public.powerdesigner.general:30798
Article PK: 834173

Hi Ondrej,

The Generate checkbox is checked on the General tab of the foreign key.
There must be something else preventing the creation of them.


Mark

On 5/18/2012 11:18 AM, Ondra D. wrote:
> Hi Mark,
>
> have you checked the Generate attribute on the General tab
> of the reference? Is it set to true?
>
> Ondrej Divis
>
>
>> I'm sure there is setting I have turned off somewhere but
>> I can't seem to locate it. The script I generate from my
>> model isn't including the foreign keys. When I double
>> click on the fk and go to preview it states the
>> following... -- The preview is empty because of the
>> setting. -- Check the generation option.
>>
>> I click on the Show Generation Options button for the fk
>> and see the boxes for fk checked in the left pane. The
>> right pane has the create and drop fk boxes checked as
>> well as the Outside radio button checked.
>>
>> Any help is appreciated.
>> Mark
>>
>> PD 15.3.0.3248
>> DBMS ASE Cluster Edition 15.5


Mark Posted on 2012-05-18 19:01:12Z
From: Mark <mlibner@yahoo.com>
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:12.0) Gecko/20120428 Thunderbird/12.0.1
MIME-Version: 1.0
Newsgroups: sybase.public.powerdesigner.general
Subject: Re: Foreign Keys not being generated in script
References: <4fb64aee$1@forums-1-dub> <4fb6685d.1647.1681692777@sybase.com>
In-Reply-To: <4fb6685d.1647.1681692777@sybase.com>
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 7bit
NNTP-Posting-Host: vip152.sybase.com
X-Original-NNTP-Posting-Host: vip152.sybase.com
Message-ID: <4fb69c78$1@forums-1-dub>
Date: 18 May 2012 12:01:12 -0700
X-Trace: forums-1-dub 1337367672 10.22.241.152 (18 May 2012 12:01:12 -0700)
X-Original-Trace: 18 May 2012 12:01:12 -0700, vip152.sybase.com
Lines: 31
Path: forums-1-dub!not-for-mail
Xref: forums-1-dub sybase.public.powerdesigner.general:30799
Article PK: 834174

I figured it out. My implementation was set to trigger instead of
declarative. Once I changed that the SQL for my triggers showed up.

Thanks for your help.

On 5/18/2012 11:18 AM, Ondra D. wrote:
> Hi Mark,
>
> have you checked the Generate attribute on the General tab
> of the reference? Is it set to true?
>
> Ondrej Divis
>
>
>> I'm sure there is setting I have turned off somewhere but
>> I can't seem to locate it. The script I generate from my
>> model isn't including the foreign keys. When I double
>> click on the fk and go to preview it states the
>> following... -- The preview is empty because of the
>> setting. -- Check the generation option.
>>
>> I click on the Show Generation Options button for the fk
>> and see the boxes for fk checked in the left pane. The
>> right pane has the create and drop fk boxes checked as
>> well as the Outside radio button checked.
>>
>> Any help is appreciated.
>> Mark
>>
>> PD 15.3.0.3248
>> DBMS ASE Cluster Edition 15.5