Sybase NNTP forums - End Of Life (EOL)

The NNTP forums from Sybase - forums.sybase.com - are now closed.

All new questions should be directed to the appropriate forum at the SAP Community Network (SCN).

Individual products have links to the respective forums on SCN, or you can go to SCN and search for your product in the search box (upper right corner) to find your specific developer center.

internal net library error

9 posts in General Discussion Last posting was on 2001-03-12 15:11:27.0Z
Christian_Gregoire Posted on 2001-03-05 09:52:40.0Z
From: Christian_Gregoire
Date: Mon, 5 Mar 2001 04:52:40 -0500
Newsgroups: sybase.public.iq
Subject: internal net library error
Message-ID: <D309C13F047DAF640036429785256A06.003642AC85256A06@webforums>
Lines: 18
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="us-ascii"
Content-Transfer-Encoding: 7bit
Path: forums-1-dub!forums-master.sybase.com!forums.sybase.com!webforums.sybase.com!news
Xref: forums-1-dub sybase.public.iq:791
Article PK: 236555

Hi there,

I compiled and linked my application using Sybase IQ 12 on HPUX 10.20.
Everything's been OK so far but when i try to connect to a database, i get
the following error message :

Open Client Message:
Message number: LAYER = (5) ORIGIN = (3) SEVERITY = (5) NUMBER = (131)
Message String: ct_init(): network packet layer: internal net library
error:
Attempt to load protocol driver failed


Has anyone got a clue of what's going wrong with it ?

Thanks in advance for any advice.

Christian


Catharine Noeth Posted on 2001-03-09 17:44:21.0Z
Message-ID: <3AA91675.CD29F4B9@sybase.com>
Date: Fri, 09 Mar 2001 12:44:21 -0500
From: Catharine Noeth <noeth@sybase.com>
X-Mailer: Mozilla 4.7 [en] (X11; I; SunOS 5.7 sun4u)
X-Accept-Language: en
MIME-Version: 1.0
Subject: Re: internal net library error
References: <D309C13F047DAF640036429785256A06.003642AC85256A06@webforums>
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Transfer-Encoding: 7bit
Newsgroups: sybase.public.iq
Lines: 23
NNTP-Posting-Host: ladyslipper.sybase.com 157.133.82.51
Path: forums-1-dub!forums-master.sybase.com!forums.sybase.com
Xref: forums-1-dub sybase.public.iq:782
Article PK: 236549

Hi,

Did you use dsedit to configure a listener for the IQ server? If so, can you
find the driver that is being used in the /lib subdriectory under the Open
Client directory? If you look at /config/libtcl.cfg under the Open Client
directory, it should show what driver it will try to load.

Thanks,

Catharine

Christian_Gregoire wrote:

> Hi there,
>
> I compiled and linked my application using Sybase IQ 12 on HPUX 10.20.
> Everything's been OK so far but when i try to connect to a database, i get
> the following error message :
>
> Open Client Message:
> Message number: LAYER = (5) ORIGIN = (3) SEVERITY = (5) NUMBER = (131)
> Message String: ct_init(): network packet layer: internal net library
> error:
> Attempt to load protocol driver failed
>
> Has anyone got a clue of what's going wrong with it ?
>
> Thanks in advance for any advice.
>
> Christian


Christian Gregoire Posted on 2001-03-12 11:39:43.0Z
From: Christian Gregoire <cgregoire@ci-soft.com>
Date: Mon, 12 Mar 2001 06:39:43 -0500
Newsgroups: sybase.public.iq
Subject: Re: internal net library error
Message-ID: <194F47F0FBC1BD4700400F9A85256A0D.00635CF885256A0A@webforums>
References: <D309C13F047DAF640036429785256A06.003642AC85256A06@webforums> <3AA91675.CD29F4B9@sybase.com>
Lines: 18
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="us-ascii"
Content-Transfer-Encoding: 7bit
Path: forums-1-dub!forums-master.sybase.com!forums.sybase.com!webforums.sybase.com!news
Xref: forums-1-dub sybase.public.iq:779
Article PK: 236542

Hi,

my .cfg file wasn't configured. So I did so but i still get the same error
message.
Here is my libtcl.cfg on HP-UX :

[DRIVERS]
/home3/cisoft/sybase12/ociq-12_0/lib/libinsck.sl=tcp MyDriver

[DIRECTORY]
dce=libddce.sl ditbase=/.:/home3/cisoft/sybase12/ociq-12_0/lib

[SECURITY]
dce=libsdce.sl secbase=/.../dsatestcell

I still don't know what to put instead of dsatestcell.

Thanks


Catharine Noeth Posted on 2001-03-12 15:11:27.0Z
Message-ID: <3AACE71F.A3279580@sybase.com>
Date: Mon, 12 Mar 2001 10:11:27 -0500
From: Catharine Noeth <noeth@sybase.com>
X-Mailer: Mozilla 4.7 [en] (X11; I; SunOS 5.7 sun4u)
X-Accept-Language: en
MIME-Version: 1.0
Subject: Re: internal net library error
References: <D309C13F047DAF640036429785256A06.003642AC85256A06@webforums> <3AA91675.CD29F4B9@sybase.com> <194F47F0FBC1BD4700400F9A85256A0D.00635CF885256A0A@webforums>
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Transfer-Encoding: 7bit
Newsgroups: sybase.public.iq
Lines: 19
NNTP-Posting-Host: ladyslipper.sybase.com 157.133.82.51
Path: forums-1-dub!forums-master.sybase.com!forums.sybase.com
Xref: forums-1-dub sybase.public.iq:778
Article PK: 236543

Hi Chritian,

Do you have an entry in the interfaces file? If so, can you send what you
have in there? Also, whatever driver is configured in the interfaces file,
can you find the file in the /ociq-12/lib directory?

Thanks,

Catharine

Christian Gregoire wrote:

> Hi,
>
> my .cfg file wasn't configured. So I did so but i still get the same error
> message.
> Here is my libtcl.cfg on HP-UX :
>
> [DRIVERS]
> /home3/cisoft/sybase12/ociq-12_0/lib/libinsck.sl=tcp MyDriver
>
> [DIRECTORY]
> dce=libddce.sl ditbase=/.:/home3/cisoft/sybase12/ociq-12_0/lib
>
> [SECURITY]
> dce=libsdce.sl secbase=/.../dsatestcell
>
> I still don't know what to put instead of dsatestcell.
>
> Thanks


Christian_Gregoire Posted on 2001-03-12 11:34:17.0Z
From: Christian_Gregoire
Date: Mon, 12 Mar 2001 06:34:17 -0500
Newsgroups: sybase.public.iq
Subject: Re: internal net library error
Message-ID: <A5D67AEC83B7BE6E003F904385256A0D.00635CF885256A0A@webforums>
References: <D309C13F047DAF640036429785256A06.003642AC85256A06@webforums> <3AA91675.CD29F4B9@sybase.com>
Lines: 1
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="us-ascii"
Content-Transfer-Encoding: 7bit
Path: forums-1-dub!forums-master.sybase.com!forums.sybase.com!webforums.sybase.com!news
Xref: forums-1-dub sybase.public.iq:780
Article PK: 236544


Catharine Noeth Posted on 2001-03-09 16:58:03.0Z
Message-ID: <3AA90B9B.D2DB558A@sybase.com>
Date: Fri, 09 Mar 2001 11:58:03 -0500
From: Catharine Noeth <noeth@sybase.com>
X-Mailer: Mozilla 4.7 [en] (X11; I; SunOS 5.7 sun4u)
X-Accept-Language: en
MIME-Version: 1.0
Subject: Re: internal net library error
References: <D309C13F047DAF640036429785256A06.003642AC85256A06@webforums>
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Transfer-Encoding: 7bit
Newsgroups: sybase.public.iq
Lines: 17
NNTP-Posting-Host: ladyslipper.sybase.com 157.133.82.51
Path: forums-1-dub!forums-master.sybase.com!forums.sybase.com
Xref: forums-1-dub sybase.public.iq:783
Article PK: 236552

Hi Christian,

Can you tell me what OS you are trying to connect from?

Thanks,

Catharine

Christian_Gregoire wrote:

> Hi there,
>
> I compiled and linked my application using Sybase IQ 12 on HPUX 10.20.
> Everything's been OK so far but when i try to connect to a database, i get
> the following error message :
>
> Open Client Message:
> Message number: LAYER = (5) ORIGIN = (3) SEVERITY = (5) NUMBER = (131)
> Message String: ct_init(): network packet layer: internal net library
> error:
> Attempt to load protocol driver failed
>
> Has anyone got a clue of what's going wrong with it ?
>
> Thanks in advance for any advice.
>
> Christian


Christian_Gregoire Posted on 2001-03-09 17:40:43.0Z
From: Christian_Gregoire
Date: Fri, 9 Mar 2001 12:40:43 -0500
Newsgroups: sybase.public.iq
Subject: Re: internal net library error
Message-ID: <46767F9192CB201000611CC185256A0A.0060865D85256A0A@webforums>
References: <D309C13F047DAF640036429785256A06.003642AC85256A06@webforums> <3AA90B9B.D2DB558A@sybase.com>
Lines: 57
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="us-ascii"
Content-Transfer-Encoding: 7bit
Path: forums-1-dub!forums-master.sybase.com!forums.sybase.com!webforums.sybase.com!news
Xref: forums-1-dub sybase.public.iq:781
Article PK: 236545

Hi Catharine,

OS is :
HP-UX hpcis B.10.20 A 9000/816
as given by 'uname -a'
but i get the same error on HP-UX 11

To be more precise, the problem arises with the following piece of code :

ct_init(*context, EX_CTLIB_VERSION);

with
CS_CONTEXT **context;

Before that, content handle was successfully retrieved by :

cs_ctx_alloc(EX_CTLIB_VERSION, context);

EX_CTLIB_VERSION is set to CS_VERSION_100


Thanks in advance for your help.

Christian





----------------------

Hi Christian,
Can you tell me what OS you are trying to connect from?

Thanks,

Catharine

Christian_Gregoire wrote:

> Hi there,
>
> I compiled and linked my application using Sybase IQ 12 on HPUX 10.20.
> Everything's been OK so far but when i try to connect to a database, i
get
> the following error message :
>
> Open Client Message:
> Message number: LAYER = (5) ORIGIN = (3) SEVERITY = (5) NUMBER = (131)
> Message String: ct_init(): network packet layer: internal net library
> error:
> Attempt to load protocol driver failed
>
> Has anyone got a clue of what's going wrong with it ?
>
> Thanks in advance for any advice.
>
> Christian


Karen Nihart-Rearick Posted on 2001-03-06 15:58:25.0Z
Message-ID: <3AA50920.8D6195FC@sybase.com>
Date: Tue, 06 Mar 2001 09:58:25 -0600
From: Karen Nihart-Rearick <rearick@sybase.com>
X-Mailer: Mozilla 4.72 [en] (Win98; U)
X-Accept-Language: en
MIME-Version: 1.0
Subject: Re: internal net library error
References: <D309C13F047DAF640036429785256A06.003642AC85256A06@webforums>
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Transfer-Encoding: 7bit
Newsgroups: sybase.public.iq
Lines: 16
NNTP-Posting-Host: 158.159.8.51
Path: forums-1-dub!forums-master.sybase.com!forums.sybase.com
Xref: forums-1-dub sybase.public.iq:790
Article PK: 236554

Hi!
What version of open client are you using?

Karen

Christian_Gregoire wrote:

> Hi there,
>
> I compiled and linked my application using Sybase IQ 12 on HPUX 10.20.
> Everything's been OK so far but when i try to connect to a database, i get
> the following error message :
>
> Open Client Message:
> Message number: LAYER = (5) ORIGIN = (3) SEVERITY = (5) NUMBER = (131)
> Message String: ct_init(): network packet layer: internal net library
> error:
> Attempt to load protocol driver failed
>
> Has anyone got a clue of what's going wrong with it ?
>
> Thanks in advance for any advice.
>
> Christian


Christian_Gregoire Posted on 2001-03-07 08:05:57.0Z
From: Christian_Gregoire
Date: Wed, 7 Mar 2001 03:05:57 -0500
Newsgroups: sybase.public.iq
Subject: Re: internal net library error
Message-ID: <B0EADF81D93CD037002C7D9485256A08.005B7D7A85256A07@webforums>
References: <D309C13F047DAF640036429785256A06.003642AC85256A06@webforums> <3AA50920.8D6195FC@sybase.com>
Lines: 1
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="us-ascii"
Content-Transfer-Encoding: 7bit
Path: forums-1-dub!forums-master.sybase.com!forums.sybase.com!webforums.sybase.com!news
Xref: forums-1-dub sybase.public.iq:787
Article PK: 236550

I'm using Open Client 12.0