Sybase NNTP forums - End Of Life (EOL)

The NNTP forums from Sybase - forums.sybase.com - are now closed.

All new questions should be directed to the appropriate forum at the SAP Community Network (SCN).

Individual products have links to the respective forums on SCN, or you can go to SCN and search for your product in the search box (upper right corner) to find your specific developer center.

Initial queries to Oracle DB failing after DB restart

2 posts in Appeon (partner product) Last posting was on 2008-11-17 09:28:48.0Z
Chris Posted on 2008-11-13 21:26:40.0Z
From: Chris <chris.vansant@eds.com>
Subject: Initial queries to Oracle DB failing after DB restart
Newsgroups: sybase.public.appeon
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="us-ascii"
Content-Transfer-Encoding: 7bit
Message-ID: <c0jrjvhz0lo3.122uek6qivj0w.dlg@40tude.net>
NNTP-Posting-Host: vip152.sybase.com
X-Original-NNTP-Posting-Host: vip152.sybase.com
Date: 13 Nov 2008 13:26:40 -0800
X-Trace: forums-1-dub 1226611600 10.22.241.152 (13 Nov 2008 13:26:40 -0800)
X-Original-Trace: 13 Nov 2008 13:26:40 -0800, vip152.sybase.com
Lines: 16
Path: forums-1-dub!not-for-mail
Xref: forums-1-dub sybase.public.appeon:2245
Article PK: 21594

I'm getting an error when querying the database using Appeon connection
caches after my initial connection after a database startup. If I
restart/refresh my web app, I can query with no problems thereafter, until
the next time the database is restarted. I'm using an Oracle 10g database;
the error is ORA-3113 End-of-file on communication channel. My connection
caches are defined correctly and test with no error in AEM (and work
correctly at any time other than the first time after a restart). So I'm
certain my connections are defined correctly. I use several different
connection caches within my app. Each one appears to be giving me this
error initially after a restart.

I'm using the .Net implementation of Appeon. Is there something that
doesn't get estabished, configured until the first connection, that is
causing this problem?

Chris


Sally Li Posted on 2008-11-17 09:28:48.0Z
Sender: 5311.4921377d.1804289383@sybase.com
From: Sally Li
Newsgroups: sybase.public.appeon
Subject: Re: Initial queries to Oracle DB failing after DB restart
X-Mailer: WebNews to Mail Gateway v1.1t
Message-ID: <49213950.539e.1681692777@sybase.com>
References: <c0jrjvhz0lo3.122uek6qivj0w.dlg@40tude.net>
NNTP-Posting-Host: 10.22.241.41
X-Original-NNTP-Posting-Host: 10.22.241.41
Date: 17 Nov 2008 01:28:48 -0800
X-Trace: forums-1-dub 1226914128 10.22.241.41 (17 Nov 2008 01:28:48 -0800)
X-Original-Trace: 17 Nov 2008 01:28:48 -0800, 10.22.241.41
Lines: 26
Path: forums-1-dub!not-for-mail
Xref: forums-1-dub sybase.public.appeon:2251
Article PK: 21599

Hi
This is more like a database issue. I googled this error
number and found the following link. Hope it can help you to
troubleshoot this issue:
http://database.ittoolbox.com/groups/technical-functional/sql-server-l/how-would-you-begin-to-troubleshoot-an-ora-3113-error-562189
Regards
Sally

> I'm getting an error when querying the database using
> Appeon connection caches after my initial connection after
> a database startup. If I restart/refresh my web app, I
> can query with no problems thereafter, until the next time
> the database is restarted. I'm using an Oracle 10g
> database; the error is ORA-3113 End-of-file on
> communication channel. My connection caches are defined
> correctly and test with no error in AEM (and work
> correctly at any time other than the first time after a
> restart). So I'm certain my connections are defined
> correctly. I use several different connection caches
> within my app. Each one appears to be giving me this
> error initially after a restart.
>
> I'm using the .Net implementation of Appeon. Is there
> something that doesn't get estabished, configured until
> the first connection, that is causing this problem?
>
> Chris